Agjencia Zhurnal.mk.

Komisioni Evropian ndan 6.3 miliardë euro për rimëkëmbjen e Kroacisë

Komisioni Evropian ka miratuar fondin prej 6.3 miliardë eurosh për Kroacinë në mënyrë që ky vend të ringjallë rritjen ekonomike të dëmtuar nga pandemia e koronavirusit.

 

Mjetet financiare janë pjesë e një pakoje financiare në vlerë 800 miliardë euro, të cilën BE-ja e ka miratuar për rimëkëmbjen ekonomike të 27 vendeve anëtare.

Komisioni Evropian tha se Kroacia ka në plan që këto fonde t’i përdorë për çështje të problemeve që ndërlidhen me ndryshimet klimatike pastaj restaurimin e lumenjve dhe liqeneve dhe mbrojtjen nga përmbytjet.

Një pjesë e fondit do të shpenzohet për rindërtimin e ndërtesave private dhe publike të dëmtuara nga tërmeti që goditi këtë vend në fund të vitit të kaluar.

Që nga viti 2013, Kroacia është shteti më i ri anëtar i BE-së..tch

Related posts

SHBA-ja dhe Britania fajësojnë Iranin për sulmin vdekjeprurës ndaj një cisterne

Redaksia

Përshkallëzohet dhuna kundër fëmijëve në Afganistan

Redaksia

Mbrojtja e relikeve kulturor nepërmjet aplikimit të gjerë të teknologjisë shkencore.

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More