Agjencia Zhurnal.mk.

Komisioneri gjerman: Largohuni nga Facebook

Komisioneri gjerman për mbrojtjen e të dhënave Ulrich Kelber i dërgoi një kërkesë qeverisë dhe autoriteteve më të larta për të mbyllur faqet e tyre në Facebook. Kërkesa jashtëzakonisht konkrete dhe radikale provokoi reagime të kundërta, shkruan Deutsche Welle.

 

Komisioneri Federal i Gjermanisë për Mbrojtjen e të Dhënave dhe Lirinë e Informacionit është një institucion zyrtarisht i pavarur shtetëror që identifikohet më shpesh me një person – kryetarin e tij. Ai është nominuar nga qeveria dhe Bundestag voton për zgjedhjen e tij. Ky ishte rasti edhe në vitin 2019, kur politikani Social Demokrat Ulrich Kelber u zgjodh në atë pozitë, shkruan Deutsche Welle.

Ulrich Kelber, ashtu si paraardhësit e tij në atë pozitë, ka qenë gjithmonë shumë kritik ndaj veprimeve të ndryshme të qeverisë dhe korporatave pas të cilave qëndron trajtimi jo-transparent i të dhënave të qytetarëve. Sidoqoftë, kërkesa e tij e fundit – që qeveria dhe autoritetet më të larta të mbyllin faqet e tyre në Facebook – është një nga masat më radikale të kërkuara nga një Komisioner deri më tani. Kërkesa u raportua në media sikur nuk përmbante ndonjë shpjegim të mëtejshëm, përveç pretendimit se Facebook nuk ofron mbrojtje të mjaftueshme të të dhënave.

Pakënaqësia e institucionit më të lartë gjerman për mbrojtjen e të dhënave duhet të ketë arsye të forta, sepse Komisioneri është i vetëdijshëm për rëndësinë e Facebook për qeverinë federale. Vetëm faqja e saj qendrore në Facebook ka më shumë se një milion ndjekës. Pa faqe të tilla, ministritë dhe autoritetet do të kishin shumë më pak mundësi të ndiqnin diskutimet dhe gjendjen shpirtërore të njerëzve në Internet.

Në vitin 2011, organizatat për mbrojtjen e të dhënave në të gjithë Gjermaninë e vendosën Facebook-un në shtyllën publike të turpit, duke i dhënë atij çmimin negativ vjetor “Big Brother”. 

Related posts

iPad Mini i ri me një çip të shpejtë supozohet të jetë një zëvendësim i laptopit

D V

Windows 11 vjen më 5 tetor

D V

Acer ka prezantuar kompjuterë të rinj – laptop dhe tabletë rezistente ndaj baktereve

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More