Agjencia Zhurnal.mk.

Koment nga Bekim Qoku për ngjarjen e rëndë në Maqedoni

Bekim Qoku

Vrasja e vajzës 14 vjeçe na rizbulon dy dukuri. E para, që, megjithëse viktima është e etnitetit maqedonas, të gjithë shqiptarët pa përjashtim këtu shprehën keqardhjen, empatinë dhe solidarizimin lidhur me rastin. Ata tani do të bashkëvajtojnë vrasjen e saj.
E dyta, aq shumë u paragjykuan nga disa media dhe politikanë maqedonas që autorët e rrëmbimit janë shqiptarë, saqë dje prokuroria u detyrua të deklarojë në mënyrë eksplicite që të gjithë të dyshuarit janë të përkatësisë maqedonase.

Kjo është një tregues se sa të paskrupullt janë disa njerëz e sa e brishtë është bashkëjetesa ndëretnike këtu. Duhet vetëm një shkëndijë, qoftë për arsye keqkuptimi apo banale, për t’u ndezur një vatër konflikti.

Krimi dhe kriminelët nuk kanë komb e fe. Në Kosovë ishin shqiptarë, këtu maqedonas. Të dyja viktimat ishin të pafajshme.
Dy familje u morën në qafë nga lakmia për pasuri.

Related posts

Disonanca simbolike politike e politikanëve Shqiptar në përgjithësi

Redaksia

Berisha më 2025 lufton të mundë Bashën, Ramën e di se nuk e ‘ha’ dot

Xh M

Sloganin “Ndyshimi Ka Nisur” e pret një punë e madhe. Cila është ajo ?

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy