Agjencia Zhurnal.mk.

Kjo është kositësja më e shpejtë në botë

Kositësja Honda Mean Mower V2 është jashtëzakonisht e shpejtë dhe mund të arrijë 161 km/h (100 mph) në 6285 sekonda.

Ky nuk është një produkt i ndonjë akordimi në shtëpi, por një produkt legjitim i një prodhuesi japonez të makinave, i konfirmuar edhe në Librin e Rekordeve Guinness.

Siç shihet edhe në video, për të arritur rekordin është dashur që kositësja të drejtohet në të dy drejtimet dhe për ta arritur këtë është dashur aftësia e shoferit sportiv Jess Hawkins.

Siç e prisnim, specifikimet e kositëses janë larg mesatares. Mean Mower V2 huazon shumë pjesë nga një kositës tjetër, Honda HF2622. Mbulesa e përparme, kutia e barit dhe panelet e trupit janë kryesisht standarde, por përveç kësaj, Honda ka bërë gjithçka për ta dalluar këtë kositës nga pjesa tjetër.

Motori me katër cilindra 999 cc ka 190 kuaj fuqi, që është pak më shumë se 30 kuaj fuqi të një kositësi standarde. Honda ka shtuar gjithashtu tehe me fibër karboni gjashtë inç për të përmirësuar performancën e kositjes së lëndinës.

Honda vendosi një rekord botëror në Dekra Lausitzring, afër Dresdenit, Gjermani.

Sipas rekordit botëror të Guinness, Mean Mover V2 vozitet në drejtime të kundërta, dhe vlera mesatare prej 6.285 sekondash u përdor si vlerë për rekordin. Kositësja arriti një shpejtësi maksimale prej 242.99 km / orë.

Related posts

Faraday Future FF91 kalon me sukses testin e përplasjes

D V

Prezantohet Ferrari Monza SP1 me përmasa reale – e tëra kjo është ndërtuar me Lego

D V

ISS mbështet propozimin e aksionarëve të Toyota për zbulimin e detajeve të marrëveshjes mbi klimën

D V