Agjencia Zhurnal.mk.

Kina rregullon tarifat për mallrat e importuara

Kina do të zbatojë tarifa të përkohshme që janë më të ulëta se normat e vendit më të favorizuar për 954 mallra të importuara, sipas një qarkoreje të nxjerrë nga Komisioni i Tarifave Doganore i Këshillit të Shtetit të mërkurën.

 

Tarifat e rregulluara, që përfshijnë mallrat, duke përfshirë barnat kundër kancerit, produktet ujore dhe veshjet për fëmijë, do të hyjë në fuqi më 1 janar 2022.

954 produktet përfshijnë gjithashtu pajisje për ski, vepra arti, pjesë makinash që ndihmojnë në uljen e lëshimeve të gazrave serrë, kabllo të tensionit të lartë për trenat me shpejtësi të lartë dhe përbërës të qelizave të karburantit.

Duke marrë parasysh zhvillimin e industrive vendore dhe ndryshimet në kushtet e ofertës dhe kërkesës, Kina do të rrisë tarifat e import-eksportit nga 1 janari për disa mallra brenda kufijve të angazhimit të anëtarësimit në Organizatën Botërore të Tregtisë, thuhet në qarkore. Për shembull, do të vendosen tarifa më të larta eksporti për fosforin dhe bakrin blister, për të nxitur përmirësimin dhe zhvillimin me cilësi të lartë të industrive përkatëse.

Në përputhje me marrëveshjet e tregtisë së lirë dhe marrëveshjet e tregtisë preferenciale me vende ose rajone të tjera, Kina do të vendosë tarifa konvencionale për disa produkte nga 29 vende dhe rajone në përpjekje për t’u hapur në një nivel më të lartë, thuhet në qarkore.

Po sipas qarkores, Kina do të ofrojë gjithashtu trajtime tarifore preferenciale vitin e ardhshëm për vendet më pak të zhvilluara që kanë vendosur marrëdhënie diplomatike dhe kanë përfunduar shkëmbimin e letrave kredenciale me Kinën.

Related posts

Fytyra dhe zëri i afganes, Shakilën e ka rrahur dhe qëlluar me armë bashkëshorti – tani lufton për të drejtat e grave në vendin e prekur nga lufta

D V

Qytetarët nuk i besojnë fjalëve të Vuçiqit – protestuesit sërish i bllokuan disa rrugë në Serbi

D V

Gazetari rus që fitoi Çmimin Nobel për Paqe: ‘Kjo shkon për Anna Politkovskaya’ dhe kolegë të tjerë që vdiqën për të mbrojtur lirinë e shprehjes

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More