Agjencia Zhurnal.mk.

Kina, qendra më e madhe e prodhimit në botë për të 11-in vit

Kina mbeti qendra më e madhe e prodhimit në botë për 11 vjet rresht, duke zënë gati 30% të prodhimit global të prodhimit, bën të ditur “Xinhua”.

 

Xiao Yaqing, ministri i Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit, deklaroi se gjatë pesë viteve të fundit, vlera e shtuar e prodhimit industrial në Kinë është rritur nga 23.5 trilionë juanë (rreth 3.63 trilionë dollarë) në 31.3 trilionë juanë.

Sipas të dhënave të ministrisë, gjatë periudhës së Planit të 13-të Pesëvjeçar (2016-2020) norma mesatare e rritjes së vlerës së shtuar të prodhimit të sektorit të prodhimit të teknologjisë së lartë të Kinës arriti në 10.4%, një rritje prej 4.9 pikë përqindje krahasuar me atë të prodhimit të përgjithshëm industrial.

Related posts

Putin po e le të ngrihet Moldavia?

D V

Kuba shtyp disidentët para protestës së planifikuar

D V

Xi Jinping : Mbrojtja e të drejtave dhe interesave të kombësive është themelore

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More