Agjencia Zhurnal.mk.

Kina planifikon vaksinimin e 40% të popullsisë para fundit të qershorit

Sipas njoftimeve nga Agjencia “Bloomberg News”, më 30 mars, “Oxford Economics” publikoi parashikimin e fundit se Kina planifikon vaksinimin e 40% të banorëve të saj para fundit të qershorit dhe ky plan ambicioz garanton një rritje të mundshme ekonomike të Kinës prej 9.3% për vitin 2021.

 

Nëse Kina do të realizojë këtë objektiv, pritet një përmirësim i besimit të tregut dhe të konsumatorit. Sipas parashikimeve nga ‘Oxford Economics’, për realizimin e këtij objektivi do të duhej vaksinimi i 10 milionë banorëve në ditë. Nëse qeveria kineze mund të arrijë këtë shpejtësi të vaksinimit deri në shtator të këtij viti, atëherë mund të realizohet imunizimi i tufës nga 60-70% banorët e vaksinuar.

Sipas një ankete nga Agjencia Bloomberg News, ekonomistët parashikojnë një rritje të PBB-së të Kinës prej 8.5%

Related posts

Rezervat e naftës pritet të ulen, çmimi është rritur në 76 dollarë4

D V

Çfarë qëndron mbrapa sulmit në Parlamentin e Irakut?

Xh M

G7 me akuzë për referendumet e “rreme”, paralajmëroi se nuk do të njihen kurrë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More