Agjencia Zhurnal.mk.

Kina optimizon masat e parandalimit dhe kontrollit të COVID-19

Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë i Kinës deklaroi të premten masat e reja për të optimizuar më tej parandalimin dhe kontrollin e epidemisë së COVID-19.

 

Karantina për kontaktet e ngushta do të zvogëlohet në pesë ditë karantinë të përqendruar dhe tre ditë karantinë në shtëpi, nga përkatësisht shtatë dhe tre ditë që ishte në të kaluarën, sipas kësaj deklarate.

Ndryshim i ngjashëm i rregullave të karantinës është bërë edhe për udhëtarët që shkojnë në Kinë.
Përveç kësaj, masat e ndërprerjes së përkohshme të fluturimeve për në Kinë kur zbulohen shumë raste infektimi do të anulohen dhe kërkesat e testimit për COVID-19 para nisjes për në Kinë do të pakësohen nga dy herë brenda 48 orësh në një herë, thanë autoritetet.

Kina është një vend me një popullsi të madhe e me grupe të mëdha më pak të mbrojtura të popullsisë, zhvillim rajonal të paekuilibruar dhe burime mjekësore të pamjaftueshme. Shpërthimet në disa pjesë të Kinës janë në shkallë të konsiderueshme, për shkak të ndryshimeve të virusit dhe të klimës gjatë dimrit dhe pranverës, shkalla dhe niveli i shpërthimeve mund të zgjerohen më tej, dhe situata e parandalimit dhe e kontrollit të COVID-19 mbetet e rëndë. Kina është një vend me një popullsi të madhe e me grupe të mëdha më pak të mbrojtura të popullsisë, zhvillim rajonal të paekuilibruar dhe burime mjekësore të pamjaftueshme. Shpërthimet në disa pjesë të Kinës janë në shkallë të konsiderueshme, u tha në mbledhje, duke shtuar se, për shkak të ndryshimeve të virusit dhe të klimës gjatë dimrit dhe pranverës, shkalla dhe niveli i shpërthimeve mund të zgjerohen më tej, dhe situata e parandalimit dhe e kontrollit të COVID-19 mbetet e rëndë.

Related posts

Abazoviq garanci kundër nacionalizmit serb në Mal të Zi, thotë Gjukanoviq

D V

Finlanda dhe Suedia planifikojnë që gjatë verës të bëhen anëtare të NATO-s

D V

Moduli rus destabilizon Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More