Agjencia Zhurnal.mk.

Këto janë shenja të një marrëdhënieje të shëndetshme burrë e grua

Çdo marrëdhënie përbëhet nga ulje dhe ngritje, por është e rëndësishme të jeni në gjendje të njihni shenjat kryesore që tregojnë në mënyrë të pakundërshtueshme se marrëdhënia është e shëndetshme dhe mbi të gjitha cilësore, pavarësisht se çfarë po kaloni aktualisht

Mendoni se nuk duhet të jeni bashkë 24/7? Mos i ndani të gjitha sekretet tuaja me njëri-tjetrin. Ndonëse këto gjëra mund të duken si fillimi i fundit të një lidhjeje, ato janë në fakt shenja që ju jeni në një lidhje të shëndetshme!

Zbuloni më poshtë se cilat janë shenjat e tjera, tregues të qartë të një marrëdhënieje të shëndetshme dhe cilësore.

Ju dëgjoni njëri-tjetrin, edhe nëse nuk jeni dakord

Të dëgjuarit dhe të dëgjuarit është një nga gjërat më të rëndësishme në një marrëdhënie, thotë Cyndi Darnell, një terapiste seksi dhe marrëdhëniesh. “Nuk mund të pajtohesh me partnerin për gjithçka”, thotë ajo.

Në vend që të humbni energji duke u përpjekur të hipni në të njëjtin plan për gjithçka, përqendrohuni në dëgjimin. “Pesëdhjetë për qind e komunikimit të suksesshëm është dëgjimi,” thotë Darnell. “Nëse të gjithë po flasin dhe askush nuk po dëgjon, gjërat shkojnë drejt greminës shpejt.”

Ju kurrë nuk keni kërcënuar se do të largoheni nga njëri-tjetri

Kur filloni të kërcënoni partnerin tuaj me një ndarje edhe nëse nuk e bëni këtë, marrëdhënia juaj mund të fillojë të përkeqësohet, thotë këshilltarja e partnerit Bethany Ricciardi.

“Çdo marrëdhënie e shëndetshme ka një themel të fortë, prandaj partnerët nuk kërcënojnë të largohen”, shpjegon ajo. “Edhe nëse është një kërcënim ‘bosh’, fjalët janë shumë të fuqishme, nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme, duhet të mbillni farat e besimit dhe respektit.”

Ju sakrifikoni për njëri-tjetrin

“Të jesh partneri i dikujt do të thotë të qeshësh dhe të qash me të”, thotë Ricciardi në mënyrë pikture. Kështu, në një marrëdhënie të shëndetshme, partnerët fillojnë të bëjnë veprime vetëmohuese sepse kujdesi për partnerin është prioritet. Mbani mend, nëse vërtet dëshironi të bëni diçka për të ndihmuar partnerin tuaj, nuk ka asnjë arsye për t’ia futur atë në hundë më vonë.

Ju gjithashtu mund të kaloni kohë veçmas

“Ju e kuptoni se partneri juaj është një person i kompletuar dhe gjithmonë ka qenë – shumë kohë përpara se të hyni në jetën e tij,” thotë Darnell. Mendoni për veten si një suplement, jo një organ jetik, shton ajo. Pak ajër i pastër mund të ndihmojë shumë dhe kjo sigurisht nuk do të thotë se ka diçka që nuk shkon me marrëdhënien tuaj.

Ju i zgjidhni me sukses mosmarrëveshjet dhe konfliktet

“Nuk bëhet fjalë për ‘të mos debatoni kurrë’, por për të përdorur konflikte të përbashkëta për të mësuar për njëri-tjetrin, për të bërë një kompromis dhe për t’u afruar më shumë,” shpjegon Sara Stanizai, një terapiste e licencuar për martesë dhe familje. Çiftet që zgjidhin me sukses mosmarrëveshjet shpesh afrohen në këtë proces. “Të mos kesh frikë nga një konflikt i shëndetshëm është një shenjë e një marrëdhënieje të shëndetshme”, shton Stanizai.

Ju të dy e doni dhe dëshironi të jeni në një lidhje

“Nëse ju kapeni duke menduar se sa shumë ju pëlqen marrëdhënia juaj me partnerin dhe stili i përbashkët i jetesës, shanset janë që të jeni në një marrëdhënie të shëndetshme”, thotë Ricciardi. Kushtojini vëmendje asaj që po flisni me miqtë tuaj. Zakonisht flisni për marrëdhënien tuaj në një këndvështrim pozitiv? Kjo është ndoshta një shenjë e mirë e një marrëdhënie cilësore!

Ju nuk duhet t’i dini të gjitha sekretet e njëri-tjetrit

“Të gjitha informacionet që janë të rëndësishme dhe në mënyrë ideale prekin drejtpërdrejt partnerin duhet të zbulohen, por disa gjëra që janë personale mund të mbeten personale, ose thjesht tuajat”, thotë Darnell.

Ju gjithashtu mund t’i tregoni vetes anën e pambrojtur

Njerëzit që mund të jenë plotësisht të afërt me partnerët e tyre shpesh kanë një marrëdhënie të shëndetshme. “Në vend që të përpiqen të krijojnë një “imazh të përsosur” të tyre, i cili nuk është i qëndrueshëm, ata gradualisht lejojnë të kuptojnë ngjyrat e tyre të vërteta,” thotë Stanizai, duke shtuar se këto “ngjyra të vërteta” mund të jenë të sikletshme, jo të këndshme ose ndryshe larg idealit.

Ju mund të mbështeteni te njëri-tjetri

Është e mrekullueshme të jesh i pavarur dhe gjithashtu është mirë të kesh një partner që të mban kurrizin dhe një partner të cilit mund t’i besosh. Nga ana tjetër, aftësia për të marrë vendime pa u konsultuar më parë me një partner është zakonisht një shenjë e një pavarësie të shëndetshme (në vend të ndërvarësisë), thotë Stanizai. Vendosja e një ekuilibri midis të dyjave është, padyshim, qëllimi përfundimtar i çdo marrëdhënie cilësore, shkruan YourTango.

Related posts

4 shenjat e Horoskopit që kanë lindur për t’u bërë milionerë

D V

Fati yt/ Horoskopi, 30 shtator 2021

D V

Datat 6-12 shtator do të jenë veçanërisht të vështira për këto 3 shenja të horoskopit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More