Agjencia Zhurnal.mk.

Këtë vit numër i rritur i udhëtarëve në dy aeroportet në vend, nga janari deri në shtator janë realizuar 17.683 fluturime dhe zbritje

Numri i udhëtarëve në dy aeroportet ndërkombëtare në vend për periudhën janar-shtator të këtij viti ka arritur 2,65 milionë, që është për 30,2 për qind më shumë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, njoftoi sot  „Aeroports de Paris“ (ADP).

Vetëm muajin e kaluar numri i udhëtarëve në aeroportet në Shkup dhe Ohër arriti 308.555, që është për 17,9 për qind më shumë nga shtatori i vitit 2022, thuhet në kumtesën e “ADP”-së.

Në dy aeroportet janë realizuar 17.683 fluturime dhe zbritje në periudhën janar – shtator, që gjithashtu është rritje për 19,3 për qind në krahasim me nëntë muajt e parë të vitit të kaluar. 

Vetëm në shtator në dy aeroportet ka pasur 2.339 fluturime dhe zbritje ose 16, 1 për qind më shumë se sa shtatori i vitit të kaluar. 

Kompania “ADP” posedon 46 për qind të aeroporteve me të cilat menaxhon “TAV” turk i cili menaxhon me dy aeroportet në vend. 

Related posts

Branko Azeski do të kryesojë në shoqatën e dhomave ekonomike të Ballkanit në vitin 2024

D V

COP28: BEI Globale njofton qasjen e parë për rimëkëmbje dhe tranzicion të drejtë për të përmbushur nevojat e grupeve më të cenueshme

Xh M

Shërbimet hotelierike në nëntor më të shtrenjta se në tetor për 0,1 për qind

D V