Agjencia Zhurnal.mk.

Këshilli i Sigurimit: Maqedonia ka treguar gatishmëri për të pranuar njerëz nga Afganistani

Shkup, 13 shtator – Seanca e 13 -të e Këshillit të Sigurimit të Maqedonisë u mbajt sot në Kabinetin e Presidentit, thuhet në deklaratën e Kabinetit.

 

Pikat në axhendën e diskutuar ishin njerëzit nga Afganistani të pranuar në territorin tonë dhe ngritja e sistemit të menaxhimit të krizës.

Pjesëmarrësit arritën në përfundimin se Maqedonia, si anëtare e NATO -s, tregoi gatishmëri dhe ofroi kapacitetet e saj për të pranuar njerëz nga Afganistani.

Ministrat kompetent dhe përfaqësuesit e institucioneve të informuar për aktivitetet e deritanishme për kujdesin e personave të pranuar nga Afganistani, për të cilat janë bërë të gjitha kontrollet e nevojshme të sigurisë dhe për të cilat janë përgatitur protokollet e sigurisë për qëndrimin e tyre në vend.

Lidhur me pikën e dytë të rendit të ditës, Këshilli i Sigurimit i propozoi Qeverisë që të krijojë një grup pune sa më shpejt të jetë e mundur, i cili do të rishikojë situatën me sistemin e menaxhimit të krizës. Duke pasur parasysh situatën e fundit të zjarrit, grupi i punës duhet të propozojë masa konkrete për ta bërë sistemin e menaxhimit të krizës më funksional dhe efikas.

Përveç anëtarëve të Këshillit të Sigurimit, me ftesë të Presidentit Pendarovski, drejtori i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë, Viktor Dimovski, drejtori i Agjencisë së Inteligjencës, Erold Musliu, drejtori i Qendrës për Menaxhimin e Krizave, Stojance Angelov, drejtori i Drejtoria për mbrojtjen dhe shpëtimin, Bekim Maksuti dhe koordinatori kombëtar për zbatimin e Platformës Kombëtare për zvogëlimin e rrezikut nga aksidentet dhe fatkeqësitë, Zoran Petrov.

Related posts

Pse te “Mavrovasja” nuk mundet, kurse në Qendër të Shkupit pronari i Kanal5 mund të ndërtojë pa leje?

D V

Sa të pavarur janë kandidatët e pavarur në zgjedhjet lokale?

Z H

Propozohet paraburgim për shoferin e aksidentit të rëndë në “Siti moll”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More