Agjencia Zhurnal.mk.

Këshilli i Prokurorëve vendosi: Islam Abazi edhe zyrtarisht shef i ri i Prokurorisë për Krim të Organizuar

Shkup, 14 nëntor – Këshilli i prokurorëve publikë e emëron Islam Abazin prokuror themelor publik në Prokurorinë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit – Shkup.

 

Në seancën e sotme të 70-të Këshilli e ka miratuar edhe vendimi për pezullimin e funksionit së Abazit si prokuror publik në Prokurorinë e lartë publike në Gostivar, nga ku vjen funksioni shef i PTP NKOK.

Lubomir Jolevski, me disa anëtarë të tjerë të Këshillit të PP-së, Ixhet Memeti, Arbër Isaku dhe Kole Shterjev, e theksuan punën e mëparshme të Abazit si kryetar të Prokurorisë së lartë publike Gostivar, gjatë mandatit të të cilit në vitin e parë janë përgjysmuar dhe më pas janë pastruar plotësisht të gjitha lëndët e vjetruara, që siç theksuan, është tregues i mirë i kapaciteteve të tij menaxheriale dhe profesionale.

Në zgjedhjet për kryetar të OJO GOKK të 7 nëntorit, Abazi fitoi më së shumti vota – 66, i dyti nga katër kandidatët e regjistruar për nga numri i votave (64) ishte Ermon Neziri, Vilma Ruskovska fitoi 14 dhe Dessa Paunovska dhjetë. vota. Nga gjithsej 163 prokurorë publikë, pesë nuk kanë votuar dhe katër fletëvotime janë të pavlefshme.

Kjo është zgjedhja e parë e tillë e shefit të PTHP NKOK pas ndryshimeve të Ligjit për prokurorët publikë, ku sipas nenit 66, prokurori themelor publik i PTHP NKOK zgjidhet nga ana e Këshillit të prokurorëve publikë pas votimit të zbatuar nga ana e të gjithë 160 prokurorëve publikë në vend.

Prokurori themelor publik i Prokurorisë themelore publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit zgjedhet për një periudhë katërvjeçare nga radhët e prokurorëve publikë të zgjedhur me të drejtë zgjedhjes së sërishme.

Abazi në konferencë për shtyp një ditë pas zgjedhjeve tha se punën në këtë prokurori publike e sheh si sfidë dhe beson se me përvojën e tij të deritanishme dhe punën profesionale dhe ligjore do ta përfaqësojë PTHP NKOK. Si prioritet të tij, Abazi paralajmëroi plotësimin e vendeve të zbrazëta në prokurori dhe të vendeve të zbrazëta në qendrën hetimore dhe të vendoset digjitalizim në prokurorinë publike.

Për 66 votat e fituara nga kolegët prokurorë publikë, Abazi tha se janë përgjegjësi dhe motivim i madh, për të udhëhequr sa më mirë që është e mundur dhe sa më profesionale, siç tha, më e rëndësishme prokuroria publike të cilën në kompetencë të saj e ka luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Pas emërimit të Abazit, kryetari i Këshillit të PP-së, Antonio Jolevski, e ndërpreu seancën e 70-të, në mënyrë që siç tha ai, të kenë kohë të mjaftueshme për të shqyrtuar dosjet e kandidatëve për zgjedhjen e të cilëve duhet të vendosin. Në rendin e ditës të seancës së shtatëdhjetë janë zgjedhja e prokurorit të lartë publik në prokuroritë më të larta publike në Shkup dhe Gostivar, si dhe vendim për zgjedhjen e një prokurori themelor publik në PTHP Manastir, PTHP Veles, PTHP Gostivar, PTHP Kavadar dhe PTHP Kumanovë.

Në rend të ditës së seancës së 70-të, gjithashtu ishte edhe marrja e vendimit për publikimin e shpalljes për zgjedhjen e katër prokurorëve publikë në PTHP NKOK, pasi më 27 tetor Këshilli nuk ka zgjedhur asnjë nga gjashtë kandidatët e paraqitur në shpalljen paraprake.

Related posts

Kriza ekonomike me çmime maramendëse, qytetarët: Vështirë i’a dalim

Xh M

Bytyqi – Loson: Mbretëria e Bashkuar është një partner i besueshëm në zhvillimin e vendit

Z.H

Zëvendëskryeministri Mariçiq merr pjesë në Forumin EUSAIR në Tiranë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More