Agjencia Zhurnal.mk.

Këshilla të dobishme për ata që punojnë në kompjuter

Për të pasur një qëndrim të mirë, krijoni pjerrësinë në lexim ose shkrim, të ngjashme me bankat e shkollës. Pjerrësia duhet të jetë 20 gradë.

Sfondi përtej ekranit të mos jetë asnjëherë krejt i errët. Të mos ketë reflekse në ekran kontrasti dhe drita e ekranit të rregullohen në vlera mesatare.

Ekrani duhet të jetë rreth 50–60 cm larg syve.

Mundësisht të përdoret filtër për ekranin kundër reflekseve.

Të rrotullohen sytë në ambientin përreth ose të paktën çdo një orë të bëhet një pushim prej 15 minutash.

Punoni me dritë natyrale sa më shumë.

Related posts

Microsoft lanson funksionin për gjenerimin e imazheve nga teksti, do të jetë i integruar në Paint

D V

Mira Murati në mesin e 25 grave më të fuqishme në botë, sipas gazetës Financial Times

D V

Si t’i fshehim bisedat në WhatsApp

D V