Agjencia Zhurnal.mk.

Katër nisma sot në rend dite për Gjykatën Kushtetuese

Shkup, 7 prill – Gjykata Kushtetuese sot do të mbajë seancë në të cilën do të hap diskutim dhe do të shqyrtojë katër nisma.

 

Sipas njoftimit të rendit të ditës, nisma e parë që do të shqyrtohet është dorëzuar nga personi Mile Bundovski nga Shkupi, në lidhje me nenin 28 paragrafi 8 nga Ligji për mbrojtje të popullsisë nga sëmundjet ngjitëse, neni 13 pika 11 nga Vendimi për rekomandime parandaluese, masa të urdhëruara, protokolle të detyrueshme, plane dhe algoritme për veprim për mbrojtje të shëndetit të popullsisë nga sëmundje ngjitëse Kovid-19.

Sipas nismës që do të shqyrtohet në këtë seancë e ndërlidhur me Ligjin për ekzekutimin e Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2022.

Dy nismat e tjera janë për Ligjin për Fondin e sigurimit të depozitave të dorëzuar nga personi fizik dhe për Marrëveshjen kolektive të MPB-së të dorëzuar nga Sindikata e Policisë në Maqedoni – Shkup.

Related posts

Inkurajimi i ambicieve globale klimatike – qëllim primar i Samitit për klimën në Gllazgou

D V

Mbërrijnë shtetasit tanë nga Ukraina/ “E falënderojmë Ministrin për përpjekjet e tij” (VIDEO)

Redaksia

Shkupi dhe Sofja mbesin të përkushtuara në dialog konstruktiv derisa të gjendet një zgjidhje

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More