Agjencia Zhurnal.mk.

Karakteristikat e ardhshme e iPhone mund të përfshijnë kamera që matin temperaturën

Apple ka qenë duke studiuar teknologjinë e kamerës që do të lejonte për të përcaktuar temperaturën e objektit të fotografuar.

 

Në mënyrë tipike, është Apple Watch që lidhet më shumë me ambiciet shëndetësore të Apple. Sidoqoftë, një aplikim i patentuar i sapo zbuluar tregon se pajisjet si iPhone dhe potencialisht iPad mund të luajnë një rol në monitorimin e shëndetit të një përdoruesi.

“Lidhja e kamerës dhe përpunimi i të dhënave të imazhit për matjen e temperaturës”, ka të bëjë me matjen e temperaturës së çdo objekti. Sidoqoftë, ndërsa Apple jep disa shembuj të përdorimit të tij, ato për të cilat aludon kanë të bëjnë me “matjen e temperaturës së trupit”.

“Duke pasur parasysh natyrën e kudogjendur të telefonave inteligjentë, shtojca [e propozuar] mund të përdoret për të shndërruar një telefon inteligjent në një pajisje për matjen e temperaturës për të siguruar matje të temperaturës lehtësisht të arritshme”, thotë aplikimi për patentë.

Shtojca e referuar në tekst dhe e treguar në vizatime, i ngjan sistemeve të lenteve Olloclip. Në vend që domosdoshmërisht të jetë pjesë e përhershme e kamerës së iPhone, shtojca mund të shtohet përkohësisht kur një përdorues dëshiron të masë temperaturën.

Related posts

Sa mirë din m’i lexu lajmet? Hibrid lanson platformën kundër dezinformimit “Checkos”

D V

Netflix do të përfshijë edhe video-lojëra për abonuesit

D V

Këta telefona inteligjentë të Samsung do të marrin Android 12

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More