Agjencia Zhurnal.mk.

Kalevska Vançeva: Takimi i liderëve me qëllim për të përshpejtuar rrugën drejt anëtarësimit në BE

Shkup, 2 nëntor – Deputetja e LSDM-së, Snezhana Kalevska Vançeva, sot deklaroi se takimi i paralajmëruar nga kryeministri me partitë parlamentare, është në drejtim të rrugës sonë drejt anëtarësimit të plotë në BE.

 

“Ne vazhdimisht bisedojmë me kolegët tanë nga të gjitha partitë politike të përfaqësuara në Kuvend dhe kjo është normale dhe pjesë e rolit tonë si përfaqësues të qytetarëve. Sa i përket takimit të paralajmëruar nga kryeministri me partitë parlamentare, ai është në drejtim të rrugës sonë evropiane, pra në rrugën drejt BE-së. Të gjithë e dimë se me sa sfida po përballet vendi ynë me atë që duhet të bëjmë, cilat janë hapat kyç dhe ato duhet të bëhen me një konsensus të gjerë në Kuvend, tha Kalevska Vançeva në një deklaratë në Kuvend.

Nga aty, shtoi, është krejtësisht normale dhe e pritshme që në momente të tilla të inicohet një takim i tillë, që në fakt nuk është i pari dhe duhet të jetë një proces normal, sepse realisht kemi një interes të përbashkët, që është të hapim rrugën drejt anëtarësimit të plotë në BE sa më shpejt të jetë e mundur, skriningun, dypalëshet duhet të fillojnë, shpresojmë që në këtë periudhë të vitit të ardhshëm.

Lidhur me kërkesat e shumicës së partive politike nga blloku shqiptar për tërheqjen e formulimit nga Kushtetuta “gjuha që flasin 20 për qind e qytetarëve” me “gjuhën shqipe”, ajo thotë se nuk ngurrojnë të diskutojnë për asnjë çështje, por megjithatë, thotë se është e nevojshme të kujdeset për atë që është në radhë të parë me interes.

“Çdo hapje e Kushtetutës për çdo çështje, tërheqje e hapjes edhe për disa çështje të tjera. Duhet të kujdesemi nëse duam të bëjmë diçka, në një moment mirë, nëse mund të shkelen disa postulate dhe vlera të tjera themelore. Prandaj thashë që çështjet që kanë të bëjnë me ndryshimin e Kushtetutës janë shumë serioze, pavarësisht se në cilin fushë dhe në cilën pjesë janë të lidhura dhe duhet të trajtohen me shumë kujdes. Dhe formati është ky – takime, biseda, analiza të fakteve dhe argumenteve që duhet të kryqëzohen, vlerëson Kalevska Vançeva.

Related posts

Ganiu: Moment historik, promovojmë rrugën me emrin e ri “Ismail Qemali”

Z.H

Fondi Pensional nxjerr në shitje hotelin për 2.75 milionë euro

Redaksia

Liderët në takim, do të diskutojnë për të ardhmen evropiane

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More