Agjencia Zhurnal.mk.

Jack Smith largohet nga pozita e Kryeprokurorit të Gjykatës Speciale

Departamenti i Drejtësisë në SHBA, ka njoftuar se Prokurori i posaçëm Jack Smith ka dhënë dorëheqjen si kryeprokuror i Gjykatës Speciale në Hagë.

 

“Prokurori i Përgjithshëm Merrick B. Garland njoftoi sot emërimin e ish-prokurorit të karrierës së Departamentit të Drejtësisë dhe ish-kryeprokurorit për gjykatën speciale në Hagë, Jack Smith, për të shërbyer si Këshilltar Special për të mbikëqyrur dy hetime penale në vazhdim. I pari është hetimi, siç përshkruhet në dosjet gjyqësore në Distriktin e Kolumbisë, nëse ndonjë person ose subjekt ndërhyri në mënyrë të paligjshme në transferimin e pushtetit pas zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020 ose certifikimit të votimit të Kolegjit Zgjedhor të mbajtur më 6 janar ose rreth kësaj date. 2021. E dyta është hetimi në vazhdim që përfshin dokumente të klasifikuara dhe të dhëna të tjera presidenciale, si dhe pengimin e mundshëm të atij hetimi, të referuara dhe të përshkruara në dosjet gjyqësore të paraqitura në një çështje në pritje në Distriktin Jugor të Floridës”, thuhet në njoftimin e Departamentit të Drejtësisë në SHBA.

Ndryshe Prokurori i Specializuar Xhek Smith (Jack Smith), është një prokuror amerikan me përvojë në hetime politike të rangut të lartë dhe hetime penale ndërkombëtare. Ai u emërua më 7 maj 2018, pas largimit të Dejvid Shvendimanit (David Schwendiman), dhe e filloi detyrën më 11 shtator 2018. Z. Smith më parë ishte zëvendëskryetar dhe shef i seksionit të padive në Korporatën Spitalore të SHBA-së, organizata më e madhe joqeveritare e shërbimit shëndetësor në Shtetet e Bashkuara, post të cilin e mbante që prej shtatorit 2017.

Njoftimi i plotë i Departamentit të Drejtësisë të SHBA-ve:

https://www.justice.gov/opa/pr/appointment-special-counsel-0

Related posts

Pamje të lokalit në Prishtinë që u bë “shkrumb e hi” nga zjarri

D V

FSK-ja ende e pakompletuar me ushtarë aktiv, 20 mijë rezervë të domosdoshëm në rast të krizave

Xh M

Maqedoni e Veriut – Kosovë, 11 marrëveshjet e fundit kanë mbetur vetëm në letër

I.A

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More