Agjencia Zhurnal.mk.

Ja çfarë do t’ju pyesin kur të regjistroheni

Shkup, 4 shtator – Regjistrimi i popullsisë në Maqedoni do të fillojë nesër pas një ndërprerje prej 19 vjetësh. Ndër pyetjet më standarde janë ato për numrin e fëmijëve, statusin martesor dhe nëse jetoni në një bashkësi jashtëmartesore, përkatësinë etnike, fenë dhe gjuhën amtare.

 

Ju do të pyeteni nga regjistruesi se ku keni lindur dhe ku keni jetuar para se të vini në adresën ekzistuese.

Do të ketë gjithashtu një pyetje në lidhje me atë shtetësi që keni dhe nëse familja juaj jeton në vend ose shumicën e kohës jashtë vendit.

Nëse një person nga familja juaj mungon gjatë pyetësorit, do t’ju duhet të përgjigjeni pse ai nuk është këtu dhe ku është për momentin, dmth nëse është jashtë vendit dhe për sa kohë dhe pse është atje.

Gjithashtu do të pyeteni për ndërtesën, apartamentin dhe rolin tuaj në komunitetin ku jetoni. Në operacionin statistikor do t’ju duhet të përgjigjeni se cili është statusi juaj ekonomik dhe arsimi më i lartë i përfunduar, si dhe cili është profesioni juaj, pra profesioni, ose në çfarë aktiviteti punoni.

Regjistrimi gjithashtu do të ketë pyetje se si të ngrohni shtëpinë dhe furnizimin me ujë. Gjithashtu do të pyeteni nëse ndërtesa në të cilën jetoni është e juaja, pra shtëpia juaj apo jo.

Ju gjithashtu do të pyeteni se çfarë vështirësish fizike dhe shëndetësore keni. Do të ketë gjithashtu pyetje në lidhje me atë automjet që përdorni më shpesh, nëse keni kërkuar punë në katër vitet e fundit dhe cilat janë burimet tuaja kryesore të të ardhurave për të jetuar. Ekziston gjithashtu një sërë pyetjesh se çfarë lloj toke dhe mallrash zotëroni, nëse përgjigjeni po.(INA)

Related posts

Pendarovski mori pjesë në shënimin e 30-vjetorit të pavarësisë së Ukrainës

Z.H

Mexhiti: Shpresojmë ngjarje të tilla të mos përsëriten kurrë

Z.H

Zjarri te “Treska” është lokalizuar, sipas gjitha gjasave është shkaktuar me qëllim

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More