Agjencia Zhurnal.mk.

Izetbegoviq i thotë Vuçiqit: Kosova dhe Republika Serbe nuk mund të krahasohen, ju kryet gjenocid në Kosovë

Kryetari i Partisë kryesore boshnjake të Bosnje-Hercegovinës, Partia e Veprimit Demokratik (SDA), Bakir Izetbegoviq ka reaguar ndaj deklaratave të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, i cili kishte tërhequr një paralele mes Kosovës dhe Republikës Serbe të Bosnje-Hercegovinës.

Izetbegoviq ka pohuar se pavarësia e Kosovës nuk ka asnjë ngjashmëri me statusin e Republikës Serbe, ashtu siç pohoi në Parlamentin serb, presidenti Vuçiq.

“Kosova ishte pjesë e federatës së Jugosllavisë gjersa Republika Serbe është vetëm një entitet brenda Bosnjë dhe Hercegovinës”, tha Izetbegoviq përpara seancës së Bordit Kryesor të SDA-s, i cili po mbahet në Sarajevë, raporton index.hr.

Izetbegoviq reagoi ndaj deklaratës së Vuçiqit, i cili, duke paraqitur një raport mbi negociatat me Kosovën në parlamentin serb, tha se zyrtarë nga Republika Serbe po pyesin pse një rregull zbatohet për Kosovën dhe një tjetër për Republikën Serbe. Ai tha se shqiptarët në Kosovë kanë të drejtën e vetëvendosjes dhe serbët në Republikën Serbe nuk e kanë.

Izetbegoviq sqaroi më tej se deklarata e Vuçiqit në thelb mohon që gjenocidi dhe spastrimi etnik të ketë ndodhur në Bosnje-Hercegovinë dhe Kosovë.

“E njëjta e keqe ndodhi në Kosovë. Ka shumë varre masive në Kosovë, ka disa në afërsi të Beogradit. Kishte kampe përqendrimi në Republikën Serbe dhe kjo është arsyeja pse ata nuk kanë asnjë bazë morale, njerëzore dhe ligjore për të folur në lidhje me ndarjen”, theksoi Izetbegoviq.

Ndryshe, Bosnja-Hercegovina ende nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës pasi një gjë të tillë po e bllokon anëtari serb i presidencës trepalëshe të shtetit boshnja, Milorad Dodik.

Related posts

Giorgia Meloni po tregohet e moderuar

Xh M

Nga këndet e lojërave në marshime, fëmijët e Rusisë po përgatiten për luftë

Xh M

Deputetja shqiptare në Mal të Zi shpërthen për sulmin në Kosovë

Xh M
OFERTË SPECIALE // Domain + Hosting + Uebfaqe për vetëm 400 Euro në vit!
Ofertë Speciale:
Domain + Hosting + Uebfaqe = 400euro!