Agjencia Zhurnal.mk.

ISHSHS: Të sëmurit nga Kovid-19 të mos mjekohen në shtëpi pa dokument nga mjeku amë

Shkup, 12 tetor  – Inspektorati shtetëror shëndetësor dhe sanitar (ISHSHS) me apel deri te qytetarët që janë pozitiv me Kovid-19, të mos pranojnë mjekim në kushte shtëpie, nëse për këtë nuk prononcohet mjeku amë dhe detyrimisht të kërkojnë dokument të shkruar për terapi dhe mënyrën e mjekimit.

Drejtoresha e inspektoratit dr. Irina Buhova thotë se apelin e dërgojnë me qëllim që t’i mbrojnë qytetarët dhe shëndetin e tyre, qëndron në kumtesën e ISHSHS.

Nga Inspektorati njoftojnë se kanë marrë njoftim nga një punonjës shëndetësor për një person të vdekur të infektuar me Kovid-19, i cili pas diagnozës së konfirmuar nga mjeku amë, pas 14 ditëve nga infeksioni, ka ardhur në Kovid-qendrën, në gjendje shumë të rëndë shëndetësore dhe ka vdekur vetëm disa orë pas pranimit.

Të afërm të personit të vdekur, kanë të dhënë informacion se tashmë personi i vdekur është mjekuar shtatë ditë në kushte shtëpie me terapi serumi dhe i kanë theksuar emrat e njëjtë të ilaçeve që i janë dhënë, ndërsa të njëjtat i ka theksuar në letrën me shkrim dhe punonjësi shëndetësor, i cili e ka kryer pranimin e pacientit ku ka vdekur”, qëndron në kumtesë.

Sipas të gjitha rregulloreve ligjore, inspektorët nga ISHSHI, menjëherë pas ankesës së punonjësit shëndetësor, dolën në terren dhe konstatuan se mjeku i familjes i përshkruante pacientit vetëm terapi me antibiotikë, pacienti më pas nuk kërkoi asnjëherë ekzaminim ose këshillë nga mjeku i familjes dhe se nuk dihet kush, i dha terapi tani të ndjerit dhe nuk la asnjë dokument apo raport të shkruar.

Për këto arsye, ISHSHI e raportoi rastin në Ministrinë e Punëve të Brendshme. 

Related posts

Mickoski paralajmëron kryetarët e komunave: Mos u kapni për kolltuku por dilni në teren

Z.H

Çairi dhe Ferizaji me projekt të përbashkët, panele fotovoltaike në gjashtë shkolla dhe dy çerdhe

D V

Pesëdhjetë vjet nga formimi i BNJVL, pavarësi më e madhe financiare dhe stabilitet i komunave

I.A

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More