Agjencia Zhurnal.mk.

Integrimi në BE ndihmon edhe bujqësinë

Shkup, 3 tetor – Federata gjermane do të bëjë çmos që vendi ynë të hapërojë më shpejt drejt Bashkimit Evropian, siguron në Shkup ministri gjerman i Bujqësisë, Xhem Ozdemir, duke përkujtuar se ky rrugëtim tani nuk është edhe i lehtë për shkak të depërtimit të luftës në kontinentin e Evropës. Duke folur me homologun e tij të vendit, Lupço Nikollvski, për bashkëpunimin në fushën agrare, Ozdemir tha se anëtarësimi i vendit në familjen e madhe evropiane, hap shtigjet për qasje në tregjet e mëdha, me përfitim edhe në bujqësi.

“Për Republikën Federale të Gjermanisë është e qartë se e ardhmja e Maqedonisë së Veriut është  në BE dhe do të doja që në suaza të kompetencave të mia  si ministër i Bujqësisë  ta tregoj respektin tim për hapat që ka bërë vendi juaj në këtë rrugë deri më tani. Dua të them se kësaj radhe rruga nuk është e thjeshtë dhe e shkurtër në raport me luftën që po ndodh në Evropë. Lufta sërish është kthyer në Evropë dhe e gjithë kjo tregon se bashkëpunimi mes shteteve është shumë i rëndësishëm, ndërkaq këtë nuk e duan diktaturat.”, – deklaroi ministri i Bujqësisë i Gjermanisë, Xhem Ozdemir. 

Nikollovski: Mbështetja gjermane ndikon në rezultatin agrar

Ministri i Bujqësisë, Nikollovski, mirënjohës për mbështetjen e madhe të shtetit mik gjerman në fushën e bujqësisë, si dhe për përkrahjen e tyre në reformat në dikasterin që drejton ai.

“Përkrahjes së madhe nga Bashkimi Evropian që për herë të parë vjen  në fushën e pylltarisë me fillimin e projektit të madh të reformave nga muaji mars, tani i shtohet përkrahja e qartë dhe e fuqishme nga Gjermania në pjesën e agjendës së gjelbër.”, – theksoi ministri i Bujqësisë, Lupço Nikollovski. 

Në kuadër të takimit dypalësh, dy ministrat e Bujqësisë kanë biseduar për rezultatet e deritanishme nga bashkëpunimi mes dy vendeve, si dhe për planet e ardhshme për zbatim më të mirë të agjendës së gjelbër evropiane. Ozdemir dhe delegacioni i tij kanë takuar edhe fermerë të rinj dhe kultivues të kulturave bujqësore. 

Related posts

284,076 kredi të shpejta në vitin 2022

Xh M

Jovan Mitreski pritet të jetë kryetar i ri i Kuvendit

Xh M

Xhaferi: Me përkushtim do ta ushtroj pozitën e kryeministrit

Xh M