Agjencia Zhurnal.mk.

Inflacioni në nëntor 19,5 për qind

Shkup, 7 dhjetor – Indeksi i çmimeve të konsumit në nëntor 2022, krahasuar me muajin nëntor 2021, vërehet rritje nga 19,5 për qind dhe indeksi i çmimeve me pakicë është rritur me 15,2 për qind, publikoi sot Ent shtetëror për statistikë.

Rënie e indekseve të kostos së jetesës në nëntor 2022, krahasuar me një muaj më parë, është vërejtur te frutat e freskëta dhe të ftohta me 8,9 për qind, vaji dhe yndyra me 5,0 për qind.

Në muajin nëntor, ulje e indeksit të kostos së jetesës është vërejtur edhe në transportin ajror të pasagjerëve me 11,2 për qind, pajisjet fotografike dhe kinematografike dhe instrumentet optike me 2,7 për qind, karburantet e lëngëta shtëpiake me 2,1 për qind, lojërat, lodrat dhe hobi me 1,1 për qind, informacioni. pajisje përpunimi, materiale të tjera të printuara me 0,6 për qind, pajisje sportive, kampe dhe rekreative me 0,3 për qind, veshje, kopshte, bimë dhe lule me 0,2 për qind.

Sipas të dhënave të Entit shtetëror të statistikës, Indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit në nëntor të vitit 2022, krahasuar me muajin paraprak, është 100.5, ndërsa indeksi i harmonizuar i çmimeve me pakicë është 100.2.

Rritja në indekset e kostove së jetesës në nëntor 2022, krahasuar me muajin paraprak, është vërejtur te pijet alkoolike me 4,0 për qind, vera me 3,4 për qind, mishi me 2,6 për qind, peshku dhe prodhimet e detit me 2,2 për qind, qumështi, produktet ushqimore që nuk përmenden diku tjetër me 1,9 për qind, ujë mineral, pije të gazuara, lëngje frutash dhe perimesh me 1,8 për qind, djath dhe gjizë, kafe, çaj, kakao me 0,8 për qind, vezë me 0,7 për qind, sheqer, reçel, mjaltë, çokollatë dhe ëmbëlsira me 0,6 për qind, birra me 0,3 për qind, buka dhe drithërat me 0,2 për qind.

“Në nëntor, rritje e indekseve të kostos së jetesës është vërejtur edhe te pastrimi, riparimi dhe dhënia me qira të rrobave me 11,5 për qind, shërbimet shtëpiake me 4,7 për qind, produktet shtëpiake – jo të qëndrueshme me 3,3 për qind, mirëmbajtjen dhe riparimin e mjetet e veta të transportit, kafshët shtëpiake dhe produktet e ngjashme me 3,2 për qind, shërbimet kulturore me 3,1 për qind, riparimet e mobiljeve, sendeve shtëpiake dhe dyshemeve me 3,0 për qind, shërbimet e mirëmbajtjes dhe riparimet e banesës me 2,8 për qind, aparatet e vogla elektrike, salloni për ondulim dhe qendrat e bukurisë me 2,7 për qind, karburantet dhe lubrifikantët për automjetet personale me 2,6 për qind, produkte të tjera mjekësore, pajisje zyre dhe materiale vizatimi me 2,0 për qind, mjete dhe pajisje të mëdha, pajisje elektrike për higjienën personale me 1,9 për qind, gaz për familjet, aparatet e mëdha elektrike për amvisëri me 1.6 për qind, lëndë djegëse të ngurta për amvisëri me 1.5 për qind, shërbime të tjera të pajisjeve për transporti vetanak me 1,4 për qind, pajisje të tjera dhe produkte të higjienës personale me 1,3 për qind, riparime dhe marrje me qira të këpucëve, riparime të pajisjeve shtëpiake, aranzhime udhëtimi me 1,1 për qind, materiale për mirëmbajtje dhe riparim në shtëpi, ndihma dhe pajisje terapeutike me 1,0 për qind, tekstile shtëpiake, pjesë rezerve dhe aksesorë për mjetet e transportit me 0,8 për qind, vegla të vogla dhe aksesorë të tjerë me 0,7 për qind, qelqe, enë kuzhine dhe pajisje të tjera, produkte farmaceutike, shërbime paramjekësore, biçikleta me 0,5 për qind, këpucë, shërbime për rekreacion dhe sport, restorante, kafene etj., shërbime të tjera që nuk përmenden diku tjetër për 0,4 për qind, mjete motorike, bizhuteri, ora dhe ora dore për 0,3 për qind, pajisje për marrjen, regjistrimin dhe riprodhimin e zërit dhe imazhit për 0,2 për qind”, kumton Enti shtetëror për statistikë.

Related posts

Erdin Dushi flet për debutimin e tij me mitrovicasit: Trepça 89 është klub me traditë në elitën e futbollit kosovar

Redaksia

RMV-Bullgari/ Ekziston dialog por duhet zgjidhje e pranueshme për të dyja palët

Z.H

Bejta për kazinot: Mjaftë më, kjo nuk është ajo që duam të shohim në qytetin tonë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More