Agjencia Zhurnal.mk.

Hulumtimi ka treguar: Birra “ujit” mendjen, “shuan” memorien

Hulumtimi i paradokohshëm i Universitetit Ilinois ka zbuluar se konsumimi i birrës mund t’i bëjë njerëzit më të mençur, aq më parë kur është e nevojshme që në mënyrë kreative të zgjidhet ndonjë problem

 

Në hulumtim kanë marrë pjesë 40 meshkuj të moshës midis 21 dhe 30 vjeç.

Gjysma e të përzgjedhurve kanë pirë dy gota birrë, ndërsa pjesëmarrësit e tjerë nuk kanë konsumuar kurrfarë alkooli.

Të gjithë janë detyruar të zgjidhin serinë e detyrave me asociacione (kanë marrë disa fjalë dhe janë detyruar pastaj t’i propozojnë fjalët të cilat përfshihen në atë grup).

Rezultati?

Grupi i cili ka konsumuar birrë ka zgjidhur 40 për qind më shumë detyra se kolegët e tyre esëll, me ç’rast për zgjidhjen e detyrave u janë dashur edhe më pak kohë.

Nga ana tjetër, pjesëmarrësit të cilët kanë konsumuar birrë kanë zgjidhur më mirë detyrat kreative njëkohësisht kanë realizuar rezultate më të këqija në testet e memories.

Related posts

Kjo dietë popullore për humbje peshe mund të ulë presionin e gjakut dhe të shërojë zorrët

D V

Marrja e dy suplementeve të vitaminave së bashku u zbulua se rrit rrezikun e kancerit me pothuajse 30 për qind

Lea Muslija

Sfida e fishekzjarrëve ka pasoja katastrofike: Një “lojë” e rrezikshme po qarkullon mes fëmijëve

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More