Agjencia Zhurnal.mk.

Hulumtim: Më shumë televizione nuk kanë koncept të menduar për programin për fëmijë

Shkup, 29 nëntor – Më shumë televizione nuk kanë koncept të menduar mirë për atë se në çfarë mënyre, përmes cilave programe do tu drejtohen fëmijëve dhe nuk mbajnë llogari për të kultivuar publikun e tyre të ardhshëm që në këmbë të vogla, kjo u konkludua në debatin e sotshëm “Analiza e aspekteve gjinore në TV programet për fëmijë: A po ndërtojmë vetëdije kritike tek fëmijët?”, në të cilën u prezantuan orientimet e hulumtimit “Analizë e aspekteve gjinore në programet për fëmijë në televizionet tokësore kombëtare” të përpunuar nga Instituti RESIS për ASHAM.

 

Zoran Trajçevski, drejtoi i ASHAM, tregoi se vërejtjet kryesore nga analiza janë se shërbimi publik mbanë politikë programore të planifikuar dhe të menduar në lidhje me popullatën e fëmijëve, por, siç shtoi ai, ky konstatim shumë më shumë vlen për RTVMV1 sesa për RTVMV2 – programi në gjuhën shqipe, sepse RTVMV2 programin për fëmijë e ka pjesërisht nga lloji i nevojshëm.

Drejtori i ASHAM theksoi se mungesa e koncepcionit po konfirmohet edhe në përshkrimin e roleve gjinore.

Ngjarja mund të përcillet në mënyrë virtuale përmes platformës ZOOM në linkun e radhës: https://us06web.zoom.us/j/81385188153?pwd=MjRtdnFPTWZpQ3dXd2lpeDNzN3Vhdz09.

Hulumtuesi i Instituit RESIS Igor Micevski theksoi se arsimi mediatik nuk të zgjidhet si asgjë tjetër përpos se teknik për de-konstruktim që ekspozon presionin e vazhdueshëm të marrëdhënieve të fuqisë në fushat publike – destabilizimi i formës së tyre stabile, hetimi për prejardhjen e tyre dhe rrumbullakësimi i rëndësisë së tyre të pakonfirmuar.

Related posts

Promovime projektesh para zgjedhjeve, Salihi: Po keqpërdoren nga funksionarët publikë

Redaksia

Pendarovski: Është i nevojshëm kthimi i besimit mes të dyja qeverive

D V

Shefi i Diplomacisë greke Dendias për vizitë zyrtare në vend

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More