Agjencia Zhurnal.mk.

Hoxha dhe Periq nënshkruajnë certifikatën për monitorimin dhe funksionimin e kooperativave bujqësore

Shkup, 26 korrik – Sot, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha së bashku me menaxherin e projektit të CARE International, Dragan Periq, nënshkruan certifikatën për pranim-dorëzimin e Sistemit për monitorimin e funksionimit të kooperativave bujqësore.

 

Ky sistem u zhvillua për nevojat e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, me mbështetjen e projektit “Mbështetje për zhvillimin e kooperativave bujqësore”, i mbështetur financiarisht nga Bashkimi Evropian dhe i zbatuar nga CARE International dhe Fondacioni maqedonas për zhvillimin e ndërmarrjeve (FMZHN).

Qëllimi i sistemit të monitorimit është të mbledhë të dhëna për kooperativat bujqësore dhe anëtarët e tyre (fermat bujqësore), të monitorojë rezultatet e punës së tyre duke llogaritur indikatorët e vendosur, si dhe të monitorojë efektin e programit shtetëror në zhvillimin e tyre. Shoqërimi në kooperativa është një nga komponentët tanë të zhvillimit, me të cilin sektori i bujqësisë bëhet edhe më konkurrues, kurse implementimi i sistemit të monitorimit do të sigurojë prezantim të hollësishëm të rezultateve të arritura.

Related posts

ASH pas vendimit të KSHZ-së për Dibrën: Regjimi ka përdorur “trening bullgar”

D V

Kovaçevski – Abdrahmanov: Maqedonia e Veriut është e gatshme ta ndërmarrë kryesimin në vitin 2023

Z.H

Mbushet Reparti Infektiv në Gostivar

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More