Agjencia Zhurnal.mk.

Haxhiu: Në Sistemin Qendror të Evidencës Penale do të ketë qasje MD

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka folur për Projektligjin për Sistemin Qendror të Evidencës Penale të Kosovës, i cili u miratua në Qeverinë e Kosovës.

 

Ministrja Haxhiu në një konferencë për media pas mbledhjes së Qeverisë, tha se ky sistem mundëson transparencë më të madhe në sistemin gjyqësor.

“Është në përputhje me programin e qeverisë dhe është rezultat i një analize të gjerë të Ministrisë së Drejtësisë. Për herë të parë çështja e evidencës penale do të rregullohet me një ligj të veçantë”, tha Haxhiu.

“Ky ligj rregullon sistemin qendror të evidencës penale të Republikës së Kosovës, krijimin e mekanizmave strukturor institucional të sistemit, mirëmbajtjen dhe lëshimin e të dhënave, si dhe procedurën për rehabilitimin e personave të dënuar dhe qasjen në këto informata, përfshirë edhe afatet përkatëse kohore”, u shpreh Haxhiu.

Haxhiu tha se Ministria e Drejtësisë do të ketë qasje në Sistemin Qendror të Evidencës Penale të Kosovës.

Related posts

Rrënohet objekti me përmbajtje kancerogjene, nesër nuk mbahet mësim në gjimnazin Xhevdet Doda në Prishtinë

D V

Ish-drejtori i Policisë: Ora policore e panevojshme

D V

Thaçi mbetet në paraburgim, mbrojtja e tij paralajmëron apelim në janar

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More