Agjencia Zhurnal.mk.

Hapet një sallë e re operacioni hibride

Shkup, 27 maj – Është hapur salla operative hibrdie në Klinikën Universitare të Kardiokirurgjisë Shtetërore. Sipas drejtorit të klinikës, doktor Sashko Jovev, të gjithë pacientët me sëmundje të rënda kardiovaskulare në të ardhmen do të mund të trajtohen këtu, në vend që të shkojnë jashtë shtetit.

Ata do të kryejnë nga operacionet më të thjeshta deri tek ato më komplekse duke përdorur metodat më të fundit.

Do të kryhet gjithashtu mbështetje ekstra korporale afatgjatë e zemrës dhe mushkërive.

“Kjo do të thotë se ne do të trajtojmë pacientë nga njëra anë, minimalisht multilantike, dhe nga anatjetër, pacientë me sëmundje jashtëzakonisht të rënda nga fusha jonë kardiovaskulare, e cila përfaqësonte në një masë të madhe vitet e fundit, një zonë grinëm jekësi, dhe tani ata do të mund të trajtohen pikërisht ashtu”, u shpreh drejtori i klinikës së kardiokirurgjisë Sashko Jovev.

Pajisjet në sallën e operacionit hibrid janë donacion nga Ambasada Japoneze. Që nga viti 1996, janë mbështetur 177 projekte në fushën e shëndetësisë, arsimit dhe mjedisit.

“Mbështetja aktuale japoneze arrin në mbi 8.9 milionë euro”, theksoi ambasadori i Japonisë, Ocuka Kazuja.

Ne kemi mundësinë të bëjmë një hap të madh në ndjekjen e tendencave mjekësore. Asgjë nuk do të na lëkundë që të mbetemi të përkushtuar dhe të investojmë në kushtet më moderne të investimit, thonë nga Qeveria.

Related posts

Pacientët me sëmundje të rralla, Shoqata: Mungesë e madhe e terapive

Xh M

Konsensus politik për korrupsionin mediatik përmes keqpërdorimit të flamurit evropian në parlament

Xh M

Gjuha kërcënuese e Bogojeskit, e kërcënon Ali Ahmetin me jetë

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy