Agjencia Zhurnal.mk.

Guvernatori i BQK-së argumenton nevojën që Kosova të pajiset me Kartonin e Gjelbër

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Ahmet Ismaili gjatë takimit me drejtuesit e lartë të Këshillit të Byrove ka argumentuar nevojën që qytetarët e vendit të pajisen me Kartonin e Gjelbër.

Ismaili në këtë takim ka shpalosur edhe pengesat që hasin qytetarët, bizneset dhe diaspora nga mungesa e këtij dokumenti.

Gjatë takimit, guvernatori i BQK-së ka folur edhe për zhvillimet e fundit dhe progresin në sektorin financiar, me theks në industrinë e sigurimeve në Kosovë.

Drejtuesit e lartë të Këshillit të Byrove, gjatë këtij takimi janë shprehur të gatshëm të shqyrtojnë mundësitë dhe aranzhimet potenciale alternative për një zgjidhje të kësaj çështjeje.

Megjithatë, ata kanë ri-kujtuar se kufizimet ligjore që vijnë nga Statuti i Këshillit të Byrove, përbëjnë sfidën kryesore që kërkon kohë për adresim.

Pjesë e delegacionit ishin edhe përfaqësuesit nga Byroja Kosovare e Sigurimit dhe zyrtarë të Ambasadës së Kosovës në Bruksel.

Related posts

Familja Ademaj kërkon zhvarrosjen e Liridonës, duan ta varrosin në fshatin e tyre

Xh M

‘Më pagoi Naimi…”/ Ekzekutimi i Liridona Murselit, autori i krimit e bashkëshorti i saj u takuan para krimit: Policia hap kamerat

Xh M

Pacolli: Kushdo qoftë mbrapa këtij akti të tmerrshëm duhet ta marrë denimin maksimal

Xh M