Agjencia Zhurnal.mk.

Google Maps me veçori të re dhe një përmirësim

Janë shtuar edhe funksione të reja për fshirjen e të dhënave.

Në ditët e sotme, duket pothuajse e pamundur të mbash sekret diçka si vendndodhja juaj dhe ne shpesh jemi në mëshirën e kompanive për të ndërmarrë hapat e duhur për ta siguruar këtë. Për të arritur pikërisht këtë qëllim, Google njoftoi kontrollet e reja të vendndodhjes për Maps të krijuara për t’ju dhënë kontroll më të mirë se cilat të dhëna kapen dhe ku.

Një nga ndryshimet më të rëndësishme që po prezantohet është opsioni për të ruajtur Timeline tuaj direkt në pajisjen tuaj në vend të cloud.

Nëse nuk e dini tashmë, Timeline është një regjistrim i koduar i të gjitha zonave dhe atraksioneve që keni vizituar. Duhet të aktivizosh historikun e vendndodhjes – është i fikur si parazgjedhje – për të aktivizuar “Kronologjinë”.

Si pjesë e përditësimit të Google Maps, Historia e Vendndodhjes do t’i fshijë automatikisht të dhënat tuaja pas tre muajsh, nga 18 muajt e mëparshëm. Megjithatë, ju mund të fshini çdo informacion sa herë që dëshironi ose mund të çaktivizoni fshirjen automatike. Për më tepër, mund të çaktivizoni “Historikun e vendndodhjes” në çdo kohë.

Google Maps do t’ju lejojë gjithashtu të klikoni në pikën tuaj blu në hartë dhe të shihni cilësimet si “Historiku i vendndodhjes” dhe “Kronologjia”. Shkurtorja ju lejon të ndryshoni sasinë e informacionit tuaj që ndahet dhe ruhet në Google Maps pa pasur nevojë të shkoni te cilësimet.

Në mënyrë të ngjashme, Google Maps shton një opsion për të fshirë të dhënat specifike të vendndodhjes. Për shembull, nëse keni kërkuar për një restorant në një datë të veçantë dhe dëshironi ta mbani atë privat, mund të fshini udhëzimet, kërkimet, shpërndarjet dhe më shumë.

Kjo veçori dhe shkurtore “blu dot” do të shpërndahen në javët e ardhshme për Android dhe iOS, por aftësia për të ruajtur Timeline tuaj direkt në pajisje do të bëhet e disponueshme gjatë vitit të ardhshëm. 

Related posts

iPhone 16, ndryshimet mbresëlënëse në kamerën e tij

Xh M

A po i jep fund Google aplikacionit Gmail?

D V

Google ndalon gjeneratorin e imazheve Gemini, Inteligjenca Artificiale krijoi fotografi të pasakta historike

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy