Agjencia Zhurnal.mk.

“Go Green” mbledh sërish propozime-eko të të rinjve për komuna të gjelbra

Shkup, 3 tetor – Të gjithë të rinjtë që dëshirojnë të jenë pjesë e ndryshimit të ekologjisë së gjelbër, të paraqesin propozim që komuna e tyre të bëhet më e gjelbër dhe më ekologjike, apelon shoqata “Go Green” – Shkup, e cila për herë të dytë mbledh kërkesat e të rinjve për komuna të gjelbra.

“Rinia nuk është e përfaqësuar në komuna dhe ende nuk janë formuar këshillat rinore lokale në shumicën e rasteve – organe që duhet të mbrojnë interesat e rinisë. Nëpërmjet këtij procesi, ne përcjellim zërin dhe nevojat e të rinjve në komunën e tyre. Le të dëgjohen. Kriza klimatike me të cilën po përballemi kërkon veprim urgjent dhe çdo gjë e bërë me vonesë mund të na kushtojë më shumë. Prandaj është e rëndësishme që këto ndryshime të vijnë nga komunitetet tuaja dhe prej andej të ngrihemi për të zgjidhur sfidën globale”, thekson shoqata “Go Green”.

Sipas Arta Qerimit, koordinatore e projektit, aktivistët e “Go Green” krijuan kërkesa të të rinjve për gjashtë komuna të gjelbra, të cilat më vonë u nënshkruan me sukses nga 18 kandidatë për kryetarë të gjashtë komunave në formën e memorandumit të bashkëpunimit.

“Go Green” beson se duke krijuar dhe demonstruar praktika të mira midis pushteteve vendore dhe të rinjve për tema lokale që lidhen me mbrojtjen e mjedisit dhe ndryshimet klimatike, forcohet demokracia dhe përfshirja e të rinjve në vendimmarrje.

Related posts

Rreth 100 autobusë në Shkup kanë rezultuar me defekte pas një kontrolli të hollësishëm

D V

Nikollovski: Janë shpallur thirrje për pesë masa, fermerët ta shfrytëzojnë mbështetjen

Z.H

Pajisje të re në SHA MEPSO – fillon digjitalizimi i rrjetit të përçimit

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More