Agjencia Zhurnal.mk.

Gjithsej 411 raste me Kovid-19, katër të vdekur, 271 pacientë të shëruar

Shkup, 22 tetor –  Në pajtim me të dhënat e Instituti për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë bërë 3.209 testime ndërsa janë regjistruar 411 raste të reja me Kovid-19: Shkup – 198, Kumanovë – 40, Shtip – 19, Veles – 18, Kavadar dhe Koçan – 16, Prilep – 15, Manastir – 13, Kriva Pallankë – 10, Tetovë dhe Radovish –  nga 7, Strugë – 6, Strumicë dhe Probishtip – nga 5, Gjevgjeli, Negotinë dhe Resnjë – nga 4, Ohër, Kërçovë, Sveti Nikollë, Bogdanc, Krushevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 3, Vallandovë dhe Demir Hisar – nga 2, Dellçevë dhe Vinicë – nga 1.

 

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar katër persona që kanë vdekur, dy prej të cilave nga Shkupi (82 dhe 65), dhe nga një nga Kumanova (74) dhe Probishtipi (39). Të gjithë personat e regjistruar kanë vdekur në spital, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar 271 pacientë të shëruar nga: Shkupi 120, Kumanova 22, Velesi 15, Kriva Pallanka 14, Manastiri 12, Shtipi dhe Tetova 11, Kërçova 10, Koçani dhe Prilepi 8, Kavadari dhe Kratova nga 7, Strumica – 6, Gjevgjelia – 5, Negotina dhe Sveti Nikolla – nga 3, Radovishi, Probishtipi, Resnja, Ohri, Makedonska Kamenica, Vallandova, Demir Hisari, Vinica dhe Makedonski Brodi – nga 1.

Shtesë, sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Termini im, janë regjistruar edhe 3 të vdekur, me datë të vdekjes nga 31.08.2021 deri më 16.10.2021. Janë regjistruar dy persona të vdekur nga Shkupi dhe një person nga Kërçova, të moshës 80 deri93 vjeç. Nga personat e paraqitur, dy kanë vdekur në kushte shtëpie dhe një person është në kushte spitali.

Deri tani janë bërë gjithsej 1.357.742 testime për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 199.057, numri i pacientëve të shëruar është 185.931, numri i vdekjeve është е 7.019. Numri i rasteve aktive është 6.107.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja sipas qyteteve është si në vijim:

Të sëmurë (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 87061, aktivë 3082
Kumanovë 12047, aktivë 498
Tetovë 10933, aktivë 89
Prilep 9343, aktivë 243
Gostivar 7994, aktivë 37
Manastir 7316, aktivë 194
Veles 6637, aktivë 297
Kavadar 6157, aktivë 177
Ohër 6118, aktivë 205
Shtip 6034, aktivë 210
Strumicë 5870, aktivë 130
Kërçovë 4070, aktivë 78
Strugë 3828, aktivë41
Koçan 3465, aktivë 153
Gjevgjeli 2517, aktivë 79
Negotinë 2351, aktivë 23
Sveti Nikollë 1969, aktivë 64
Radovish 1579, aktivë 48
Resnjë 1570, aktivë 36
Kriva Pallankë 1562, aktivë 111
Dibër 1453, aktivë 6
Berovë 1222, aktivë 12
Dellçevë 1140, aktivë 22
Vinicë 1074, aktivë 32
Probishtip 981, aktivë 57
Vallandovë 844, aktivë 17
Kratovë 631, aktivë 40
Bogdanc 578, aktivë23
Krushevë 544, aktivë 14
Makedonski Brod 476, aktivë 2
Demir Hisar 473, aktivë32
Demir Kapi 410, aktiv 1
Makedonska Kamenicë 350, aktivë 49
Pehçevë 318, aktivë 3
Dojran 142, aktivë 2.

Related posts

Do të ashpërsohen dënimet për sulmet ndaj gazetarëve

Z H

Zaevi dhe Mickoski tek Hollshtajni me rastin e zgjedhjeve në Gjermani

Redaksia

Ahengjet familjare në Maqedoni i mbushën edhe spitalet e Austrisë dhe Zvicrës me pacientë me COVID-19

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More