Agjencia Zhurnal.mk.

Gjithnjë e më shumë po sëmuremi emocionalisht, fajtor kryesor teknologjia

Shumë njerëz sot rrezikojnë të sëmuren emocionalisht, pasi një xhelozi po përhapet gjithnjë e më shumë në popullatën tonë, gjë që i bën njerëzit të kënaqen nëse të tjerët janë të sëmurë. Këta njerëz bëjnë thashetheme, bisedojnë dhe krijojnë histori vetëm për të shpifur ata që janë viktimat e momentit.

 

Të sëmuresh emocionalisht është pasoja më e dukshme

Ajo që ne e përcaktojmë si “e keqe falas” është dhënë kryesisht nga teknologjia. Kjo tashmë është përhapur në shoqëri në çdo klasë dhe moshë dhe neglizhon gjërat më të rëndësishme që janë: afeksionet, marrëdhëniet dhe ndjenjat.

Ne jemi dëshmitarë të një varësie të vërtetë nga telefoni celular, i cili në çifte merr vëmendjen dhe kohën e partnerit dhe bën që personi para nesh të humbasë besimin dhe vetëvlerësimin.

Telefoni kërkon vazhdimisht vëmendjen tonë, përmes mesazheve, bisedave, njoftimeve, ne humbasim fillin e asaj që po thonim. E gjithë kjo ndikohet nga marrëdhëniet tona, të cilat i zëvendësojmë me ndërveprime shoqërore me cilësi të ulët dhe jo shumë empatike.

Ne jemi duke neglizhuar dhe injoruar njerëzit, duke i dhënë gjithnjë e më shumë përparësi ekranit të telefonit dhe si rezultat vuajmë prej tij. Keqdashja shfaqet kur dikush është prapa ekranit të ftohtë të një PC, telefoni celular ose tableti, pasi në këtë mënyrë ata nuk shihen, nuk zbulojnë fytyrën e tyre dhe mbeten anonimë.

Megjithatë, ata nuk e kuptojnë se duke vepruar kështu ata lëndojnë shpirtrat e disa njerëzve.

Pas një ekrani, askush nuk kujdeset për askënd

Në rrjetet sociale nuk ka rregull dhe askujt nuk i intereson dëmtimi i tjetrit. Askush nuk kujdeset për askënd. Një term për t’u përdorur për këta individë do të ishte: luanët e tastierës.

Në epokën aktuale ka shumë (fatkeqësisht) njerëz që bëjnë thashetheme, të cilët përhapin thashetheme të këqija pa motiv, por gjykojnë vetëm sepse nuk dinë të duan, sepse ata vetë nuk janë dashur kurrë dhe prandaj nuk e njohin këtë fjalë. Pasoja më e dukshme e gjithë kësaj është që shumë njerëz sëmuren emocionalisht.

Related posts

Udhëtoni pa shqetësime: 5 mënyra për të kapërcyer frikën e Fluturimit të një aeroplani

Xh M

Çfarë është teknika e “këmbës poshtë derës”

Xh M

Gazetarja që u fut në histori, është e para në botë që udhëheq një program informativ dhe ka tatuazh në mjekër

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More