Agjencia Zhurnal.mk.

Gjermania për herë të parë pas 10 vitesh në stanjacion demografik

Popullsia e Gjermanisë ”ngeci” vitin e kaluar, për herë të parë në gati një dekadë, sipas të dhënave të reja.

 

Sipas Zyrës Federale të Statistikave, 83,2 milionë persona jetuan në Gjermani në fund të vitit 2020, pothuajse e njëjtë me vitin e kaluar.

Në vitet 2011 deri në 2019, popullsia vjetore u rrit në mënyrë të vazhdueshme, nga 80,3 në 83,2 milionë.

Statistikat thanë se kishte dy arsye kryesore për rritjen e sheshtë në vitin 2020, një vit i mbizotëruar nga pandemitë: imigracioni dhe plakja e popullsisë.

Në rastin e parë, imigracioni neto ra nga 294 000 persona në 2019 në 209 000 në 2020.

Së dyti, ndryshimi midis vdekjeve dhe lindjeve ka vazhduar të rritet: 212 000 më shumë njerëz kanë vdekur vitin e kaluar sesa fëmijët e lindur.

Në vitin 2019, deficiti i lindjeve ishte 161 000.

Numri i të moshuarve vazhdon të rritet: numri i personave të moshës mbi 80 vjeç është rritur me 4,5 % në 5,9 milionë në një vit.

Në të kundërt, numri i njerëzve të moshës 20 deri në 59 vjeç ra me 0,4 % duke mbetur në kuotën e 43,7 milionë personave.

Related posts

Inteligjenca britanike: Rusia ka humbur aftësinë për të spiunuar në Evropë

Xh M

Lule prej hekuri” në 1600 gradë celsius

Z.H

Xi dhe Putin do të bisedojnë për luftën në Ukrainë

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More