Agjencia Zhurnal.mk.

Gjermanët vendosën të kondicionojnë rrugët dhe zbuluan pse

Njerëzit në Gjermani po punojnë në teknologji që duhet të sigurojë rrugë pa gropa.

Të gjithë e dimë se për shkak të ndryshimeve të temperaturës rrugët plasin gjatë verës. Në dimër, ato janë të rrëshqitshme dhe kripa nuk ndihmon në ruajtjen e sipërfaqes së saj. Shfaqja e çarjeve dhe gropave ndikon në qëndrueshmërinë e rrugëve, por edhe në sigurinë e trafikut.

Të gjitha këto janë arsyet pse një projekt po fillon në Gjermani për të përcaktuar nëse instalimi i një lloj sistemi të ajrit të kondicionuar në rrugë mund të jetë një zgjidhje për qëndrueshmërinë e rrugëve.

https://www.instagram.com/p/CQ-6y5-IyH7/?utm_source=ig_web_copy_link

Puna ndërtimore ka filluar tashmë, ku sistemi i ri do të testohet së pari, njoftoi Instituti Federal i Autostradave (BASt). Ideja është të instaloni një sistem tubash nëpër të cilët kalon uji gjeotermik dhe kështu ndihmon në ftohjen në verë dhe në dimër në ngrohjen e rrugëve.

Performanca e këtij lloji të kondicionerit do të monitorohet gjatë tre viteve të ardhshme përmes sensorëve të temperaturës dhe kamerave të imazhit termik.

Nëse një sistem i tillë rezulton të jetë efektiv, ekziston një shans i lartë që ai të instalohet në seksionet më kritike, të tilla si daljet nga tunelet, kthesat, etj. 

Related posts

Tesla po kërkon 16,000 dollarë për riparime, të cilat kushtojnë vetëm 700 dollarë

D V

Biden arrin shpejtësinë prej 190 km/h me Corvetten e vitit 1967

Lea Muslija

McLaren F1 i vërtetë kushton 20 milionë dollarë – por, kjo kopje e veturës ka një çmim prej 60 mijë eurosh

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More