Agjencia Zhurnal.mk.

“Finance Think”: Programi i Qeverisë në kundërshtim me premtimet

Shkup, 11 janar – Pesë premtime nga programi qeveritarë 2020-2024 janë përmbushur, katër janë në drejtim të realizimit, ndërsa 12 nga premtimet janë në kundërshtim me premtimet, kështu thuhet në raportin e fundit “Premtime të mëdha ekonomike, dështime të mëdha”, të realizuar nga “Finance Think”.

 

“Premtimet politike nga sfera ekonomike dhe sociale të inkorporuar në Programin e Punës së Qeverisë 2020-2024 po realizohen me dinamika të ndryshme, por konkluzioni i përgjithshëm është se realizimi nuk mjafton për të thënë se po realizohen.

Pothuajse gjysma, gjegjësisht 44.4 për qind e premtimeve të dhëna në fushën ekonomike dhe sociale, aktualisht po realizohen në drejtim të kundërt me premtimet e dhëna. Shkaku i kësaj situate është vendosja joreale e objektivave duke pasur parasysh arritjet e mëparshme, si dhe marrë parasysh se ekonomia është në krizë të shkaktuar nga pandemia”, thuhet në raport.

Related posts

Petkovski kërkon referendum për negociatat me Bullgarinë

Z H

DPHM: Më së shumti shi në Topolçan, Krushevë dhe Prilep

D V

12 persona janë nxjerrë të gjallë nga Spitali Modular në Tetovë

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More