Agjencia Zhurnal.mk.

Filloi shpërndarja e teksteve të reja shkollore për arsimin fillor

Shkup, 18 nëntor – Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se gjatë ditës së djeshme filloi dorëzimi i teksteve shkollore të reja për klasat e para, të dyta, të katërta dhe të pesta në arsimin fillor dhe do të përfundojë gjatë dy javëve të ardhshme.

 

“Bëhet fjalë për 52 tekste shkollore të përgatitura sipas plan-programeve të reja mësimore dhe të shkruara në të gjitha gjuhët në të cilat realizohet mësimi në shkollat ​​fillore në vend – gjuhë maqedonase, shqipe, turke, serbe dhe boshnjake. Ato do të zëvendësojnë materialet mësimore të cilat i përdorin nxënësit më të vegjël ndërsa e përgatisin materialin për tremujorin e parë. Menjëherë pas këtij prioriteti vijon shtypja e disa teksteve të reja për arsimin e mesëm profesional”, kumtoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Nga fillimi i vitit 2022/2023 nxënësit e klasës së parë, të dytë, të katërt dhe të pestë përdorin materiale për mësim të cilat janë përpunuar përmbajtje për tremujorin e parë të vitit shkollor.

Related posts

Statistikat ditore me Covid në Maqedoni

Z.H

Treni ka goditur disa emigrant në hekurudhën Shkup-Gjevgjeli, një i vdekur dhe pesë të lënduar

D V

Pendarovski: Me prolongimin e eurointegrimit minohet besueshmëria e Bashkimit Evropian

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More