Agjencia Zhurnal.mk.

Filloi hapja e njërit prej tuneleve në rrugën ekspres Gradsko – Prilep

Prilep, 17 qershor – Sot edhe zyrtarisht filloi hapja e njërit prej dy tuneleve në rrugën e shpejtë Gradsko – Prilep i cili ndërtohet me tempo të përshpejtuar. Tuneli është prej 139 metrash dhe është punuar në shtatë muajt e kaluar. Periudhën e ardhshme në mënyrë intensive do të punohet në hapjen e tunelit tjetër në gjatësi prej 159 metra.

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski, së bashku me zëvendësministrin Bekim Rexhepi, drejtorin e NP për Rrugë shtetërore Ejup Rustemi dhe me zëvendësdrejtorin e ndërmarrjes, Bllagojçe Tërpevski, e shënuan fillimin e hapjes së tunelit. Sipas Boçvarskit, tuneli ndodhet në pjesën më të vështirë të trasesë dhe është ndërhyrja më e madhe.

Vlera e ndërtimit të aksit të dytë nga Drenova në Farish është më shumë se 33 milionë euro, ndërsa vetëm për tunelin janë investuar 5,7 milionë euro.

https://www.facebook.com/photo?fbid=546871706811950&set=pcb.546872223478565

Related posts

Spasovski dhe Kovaçevski do të marrin apanazh prej 2.500 eurove në muaj gjatë gjithë vitit

D V

Ali Ahmeti: Bujar Osmani është kandidati i BDI-së për president të Maqedonisë së Veriut

D V

Bytyqi – Smith: Mbretëria e Bashkuar dhe Maqedonia e Veriut kanë marrëdhënie të shkëlqyera ekonomike dhe potencial të madh për zhvillim

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy