Agjencia Zhurnal.mk.

FËMIJËT …

Poezi nga: Maram Al Masri
Përktheu: Elmaz Fida

Fëmijët nuk i kuptojnë
edicionet e lajmeve
rënien, ngritjen dhe luhatjen e bursës
madje, as krizën ekonomike.

Fëmijët ëndërrojnë
për kuajt
qentë, macet
dhe miqtë
Në veçanti
ata ëndërrojnë puthjet, buzëqeshjet
dhe duart përkëdhelëse.

Fëmijët nuk e kuptojnë
heshtjen e dasmave
mbylljen e qendrave argëtuese
as dhe refuzimin e familjarëve
kur ata kërkojnë mollën e dashurisë
çokollatën
apo qoftë dhe një xhiro me kuaj
druri

Fëmijët nuk i kuptojnë luftprat
madje, as kur
imitojnë policinë
apo maskohen si indianët e kuq.

Fëmijët janë amaneti i çmuar
i jetës …

Related posts

“Një autograf për nipin tim – skllavin tuaj”!

D V

QYSH ATËHERË KJO VAKI PAT MBARUAR

D V

ITSHKSH përkujtoi studiuesen Lindita Ahmeti

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky