Agjencia Zhurnal.mk.

Fëmija zhduket nga Çerdhja, prindërit kërkojnë shkarkimin e drejtoreshës

Shkup, 23 qershor – Për disa çaste një fëmijë është zhdukur nga çerdhja e fëmijëve, pas çka fatmirësisht është gjetur afër oborrit të çerdhes “Detska Radost” në Gazibabë të Shkupit. Prindërit e fëmijëve janë të tmerruar nga neglizhenca e edukatores nga çerdhja. Ata përmes një letre të hapur kërkojnë shkarkimin e drejtores së çerdhes.

“Konkretisht, më datë 20.06.2023, në objektin “Temjanushka” në kopshtin “Detska Radost në Autokomandë, një fëmijë është larguar nga kopshti për shkak të mungesës së kujdesit të punonjëses. Fatmirësisht fëmiu u gjet pas një kohe. Punonjësja në kopshtin R.P. nga grupi i të cilit ka ikur fëmija ka marrë vetëm vërrejtje” – thuhet në emailin e dërguar.

Drejtoresha e çerdhes Aneta Petrovska, përgënjeshtron deklaratat e prindërve duke thënë se fëmiu është gjetur menjëherë ndërsa për edukatoren janë marrë masa adekuate.

“E punësuara menjëherë ka vërejtur se fëmiju mungon dhe menjëherë ka dal në oborr. Ne si çerdhe kemi ndërrmarë masa plotësuase që raste të tillë të mos ndodhin. Fëmiju ka munguar një periudhë të shkurtë e jo siç pretendojnë prindërit. Ai është gjetur pranë çerdhes nga një prindër tjetër i cili kishte ardhur të marrë fëmijun. Për punësoren është ngritur masë disciplinore” – tha Aneta Petrovska, drejtore e Çerdhes ”Detska Radost”.

Ndryshe, para një muaji për të njëjtin kopsht disa prindër publikuan fotografi për kushtet e mjerueshme të këtij kopshti.

Related posts

Më ftohtë dhe më së shumti borë në Kodër të Diellit

D V

Këshilli i 30-të ministror i OSBE-së në Shkup (drejtpërdrejt)

D V

Aeroplani i Lavrovit ka ardhur në Shkup përmes Turqisë dhe Greqisë, Bullgaria nuk ka lejuar fluturimin për shkak të Zaharovës

D V