Agjencia Zhurnal.mk.

Familja heq dorë dhe nuk e merr pacientin që ndërroi jetë para spitalit

Shkup, 17 Shtator – Aty është trajtuar pacientja e cila ka ndërruar jetë këto ditë para spitalit të Prilepit dhe më 1 gusht është pranuar në Repartin e Ortopedisë dhe Traumës me rekomandim për vazhdimin e terapisë me antibiotikë pas amputimit të pjesës së sipërme të këmbës në Shkup, për shkak të tromboflebitisit.

 

Ata pretendojnë se pacientin e kanë trajtuar për 43 ditë, ndërsa përderisa ai ka qëndruar aty, Departamenti i Ortopedisë ka paralajmëruar për sjelljen e tij të keqe, ku pacienti ka pritur edhe persona të dyshimtë në dhomë, ka sjellë barna ilegale dhe gjëra të tjera të pahijshme.

Sjellja e tij e pahijshme u tolerua nga pothuajse të gjithë në të gjithë departamentin e ortopedisë, që është një term për sjelljen në funksion të metodave të reja dhe operacione të suksesshme. Gjithçka në interes të pacientit. Por kur plaga e tij ishte tashmë e mbyllur dhe gjendja e tij e përgjithshme dhe lokale u përmirësua, pacienti u shkarkua. Pas daljes nga trajtimi spitalor në ISHP Spitali i Përgjithshëm – Prilep, “Borka Taleski”, shërbimet e spitalit kanë kontaktuar me familjen e tij, të cilët nuk kanë dashur ta pranojnë pacientin.

Më vonë u shfaq vëllai i tij i cili gjithashtu nuk donte të pranonte pacientin me këmbën e prerë, i cili në të vërtetë abuzoi me të gjithë situatën për të shkaktuar telashe dhe për të krijuar terror të paparë në rrethin e spitalit ku ishte gjithçka, por fatkeqësisht jo lot për vëllain e tij. i cili i solli vetëm një batanije dhe gjetjet e autopsisë që zgjati deri në orën 16:30 të ditës së djeshme dhe që do të tregojë se vëllai i tij e la në oborr në stolin përballë spitalit të përgjithshëm për gati dy ditë.

Punonjësja sociale nga spitali ka njoftuar Qendrën për Punë Sociale, pas raportimit të tyre ka ndërhyrë Ministria e Punëve të Brendshme.

– Nga shtëpia e të moshuarve morëm përgjigje se shtretërit atje tashmë janë të mbushur dhe gjithashtu se nuk kanë as dhoma të lira. E vërteta në këtë rast është se familja e tij tashmë është dorëzuar për shkak të sjelljes së tij destruktive ndaj vetes dhe mjedisit, por ne si institucion publik shëndetësor kemi bërë më shumë se ç’duhet sepse spitalet i mbajnë, kujdesen dhe trajtojnë pacientët për një periudhë të caktuar. derisa të trajtohen ose të marrin një listë brenda 7 deri në 14 ditë, sepse këto nuk janë qendra të kujdesit për personat e braktisur dhe të pastrehë, por institucione shëndetësore publike me qëndrim të kufizuar të të sëmurëve, thotë spitali.

Related posts

Gjuha shqipe në njësitin “Tigrat”, flet zv ministri Nazim Bushi

Z.H

Pendarovski: Shtetet e kanë përgjegjësinë kryesore në mbrojtjen e refugjatëve dhe të drejtave të njeriut

Z.H

KSHPK po shqyrton më shumë lëndë për dyshime për përplasje të interesit dhe korrupsionit

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More