Agjencia Zhurnal.mk.

Euroambasadori Dejvid Gir për vizitë në Shuto Orizare

Shkup, 13 tetor – Komisioni Evropian ka dërguar kërkesë formale për hetim deri te platforma Iks (X) në bazë të indicieve të marra se përmes këtij rrjeti social përhapen dezinformata, përmbajtje e dhunshme dhe terroriste dhe gjuhë e urrejtes.

Qëllimi i viziave është që të prezantohen hapat e rinj në procesin e negociatave për aderim në Bashkimin Evropian dhe ndikimi i tyre ndaj jetës së çdotishme të qytetarëve, kumtoi Drejtoria e BE-së në Shkup.

Gjatë qëndrimit në Shuto Orizare, ambasadori Gir do të takohet me kryetarin e komunës Kurto Dudush, me anëtarët e Këshillit komunal dhe me përfaqësuesit e organizatave civile. Ai gjithashtu, do të vizitojë njërën nga shtëpitë të renovuara në kuadër të projektit të financuar nga BE-ja “Përforcimi i zhvillimti të qëndrieshëm urban të lagjeve rome“.

Ambasadori Gir do të marrë pjesë edhe në kafe-debatin me qytetarët, në të cilën do të përgjigjet në pyetjet e ndërlidhura me rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut.

Related posts

QMK: 1,522 thirrje në 112, gjithsej 25 zjarre në fundjavë

D V

Spasovski: Monstra që ka kryer vrasjen nuk është në Maqedoni

D V

QMK: Gjenden fëmijët që humbën në Vodno

D V