Agjencia Zhurnal.mk.

ESM publikoi kompanitë që kanë marrë energji elektrike të subvencionuar

Shkup, 11 Dhjetor – ESM njoftoi kompanitë që kanë marrë energji elektrike të subvencionuar me 80 euro për megavat orë. Bëhet fjalë për 187 kompani që raportuan 308 metra.

Këto kompani tani marrin energji më të lirë se sa në tregun e lirë dhe Qeveria pret që ato të ulin çmimet e produkteve të tyre me 10 për qind.

Furnizimi i subvencionuar me energji elektrike përmes shitjeve të ESM ka nisur nga 1 dhjetori për personat fizikë dhe juridikë të regjistruar dhe të pranuar të regjistruar për të kryer veprimtari prioritare në fushën e industrisë ushqimore, sipas kodeve të përfshira në vendimin e Qeverisë.

Kompanitë që ende nuk kanë aplikuar kanë mundësi të plotësojnë dokumentet deri më 20 dhjetor për të hyrë në listën e prodhuesve që do të përfitojnë energji elektrike më të lirë deri më 30 prill nga 1 janari 2023.

Related posts

Klinika e fëmijëve në Shkup përballet me mungesë infermierësh

Xh M

Filipçe nga Kavadari: Takoj mbi 200 njerëz në ditë, besimi ndërtohet ballë për ballë

Xh M

BDI dhe Fronti Europian e përshëndet përkushtimin e SHBA-ve për të ardhmen europiane të RMV

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy