Agjencia Zhurnal.mk.

Është rritur blerja dhe shitja e produkteve bujqësore

Shkup, 15 nëntor – Blerja dhe shitja e produkteve bujqësore në tremujorin e tretë të vitit 2021 është 4.978.219.000 denarë dhe krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është rritur për 0,7 për qind, kumtoi Enti Shtetëror i Statistikës.

Te blerja e produkteve bujqësore nga prodhuesit individual është shënuar rritje për 3,6 për qind, ndërsa te shitja e prodhimeve bujqësore nga prodhimi personalt është shënuar rënie për 4,3 për qind.

Rritje është shënuar te bimët industriale, hortikulturore dhe foragjere, rrushi dhe pijet alkoolike, ndërsa te produktet tjera bujqësore është shënuar rënie.

Related posts

Inflacioni arrin në nivele rekord në Turqi, më i larti që nga viti 2002

D V

Besimi: Në vitin 2022 përmes përforcimit të investimeve do të rikthehen normat e rritjes si para pandemisë

Z.H

Angellovska- Bezhoska: Pritjet janë se normat e interesit do të rriten

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More