Agjencia Zhurnal.mk.

Është realizuar trajnim në kuadër të projektit “Forcimi i kapaciteteve koordinuese për parandalim dhe luftë kundër ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit”

Shkup, 7 tetor – Çështja e ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit si një kërcënim mjaft i ndjeshëm, tani më global, ndërsa jo vetëm kombëtar, kërkon shtesë shumëfishimin e përpjekjeve institucionale dhe potencialeve në kundërshtimin cilësor, theksoi sot Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski në Qendrën Policore “Gjorçe Petrov” në stërvitjen demonstruese përfundimtare të trajnimit njëmujor të pjesëtarëve të Njësisë Speciale “Tigri”, në kuadër të projektit “Forcimi i kapaciteteve koordinuese për parandalim dhe luftë kundër ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit”.

Në fjalimin e tij me rastin e stërvitjes, Ministri Spasovski theksoi se me ndihmën dhe mbështetjen e Bashkimit Evropian, Ministria e Punëve të Brendshme po punon vazhdimisht në forcimin e përgjithshëm institucional të të gjitha segmenteve organizative në mënyrë të barabartë, në mënyrë që të sigurojë një polici të strukturuar që do t’i shërbejë sigurisë së qytetarëve dhe shoqërisë, e njohur në të njëjtën kohë si një faktor i besueshëm dhe i rëndësishëm në aktivitetet policore dypalëshe ose shumëpalëshe.

“Unë jam vërtet i kënaqur me faktin se policia jonë vazhdon të gëzojë mbështetje dhe besueshmëri të madhe me miqtë tanë nga BE, ashtu siç jam i kënaqur me faktin se ne po bëjmë përpjekje të mëdha për të pasur një pozicion të tillë të merituar dhe mbajtur. Pa dyshim, ky trajnim, përkatësisht ndikimi i tij, do të nënkuptojë gjithashtu profilizim dhe avancim të mëtejshëm profesional -operacional të zyrtarëve policorë, veçanërisht pasi që është një nga çështjet më të ndjeshme të sigurisë – ekstremizmi i dhunshëm dhe terrorizmi”, theksoi ministri Spasovski.

Përveç udhëheqjes së MPB-së, në ngjarje morën pjesë Ambasadori i Italisë në vend Andrea Silvestri, si dhe përfaqësues të Delegacionit të Bashkimit Evropian.

Me këtë rast, Ambasadori Italian Silvestri para të pranishmëve tha se ky është projekti i parë i BE -së për parandalimin dhe luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit i zbatuar në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Ballkan nga karabinierët.

Silvestri falënderoi ministrin Spasovski dhe udhëheqjen e MPB-së për bashkëpunimin aktual në disa fusha të punës policore dhe siguroi se në të ardhmen Qeveria e Republikës italiane përmes Ambasadës italiane në vend mbetet e hapur për zbatimin e projekteve të reja të rëndësishme si një mbështetës dhe partner i sinqertë.

Shefi i Njësisë së Operacioneve në Delegacionin e BE-së, Frejk Janmat, e theksoi rëndësinë e projektit, për të cilin tha se përfshinte aktivitete që kërkojnë një qasje ndërinstitucionale, një strategji zhvillimi me metoda, taktika dhe teknika specifike në trajtimin e terrorizmit ekstremist të dhunshëm, veçanërisht në fushën e mbrojtjes së të mirave publike, infrastrukturës kritike dhe mbrojtjes së qytetarëve.

Shefi i Departamentit të Operacioneve Speciale Policore, Branko Trajanovski dhe Komandanti i NSA “Tigri” Mitko Danevski u dorëzuan certifikatat për përfundimin me sukses të trajnimit anëtarëve të NSA-“Tigri”, Ministri Oliver Spasovski iu falënderua Ambasadorit Silvestri për mbështetjen dhe bashkëpunimin e suksesshëm , ndërsa drejtorin e ZSP, Sasho Tasevski e falënderoi për mbështetjen dhe bashkëpunimin e suksesshëm të Masimo Pani, përfaqësues i Delegacionit të BE -së në vend.

Trajnimi u krye nga ekspertë të Njësisë Speciale për ndërhyrje të karabinierëve italianë. 

Related posts

Mot me diell me temperatura të ulëta

Z.H

Hapje e laboratorit të parë bioteknologjik në Qytetin e Shkupit

D V

Zaevi e uroi RF të Gjermanisë me rastin e Ditës së unitetit gjerman dhe bashkimit të sërishëm

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More