Agjencia Zhurnal.mk.

Është paralajmëruar ndërprerje e komunikacionit hekurudhor

Shkup, 26 nëntor – Kryetarët e sindikatave të personelit makinist dhe ekzekutiv në hekurudhat e RMV-së Transporti. Toni Dimovski dhe Dushko Çakarovski për sot prej orës 7:00 paralajmëruan ndërprerje të komunikacionit hekurudhor për shkak të pjesë së dytë të papaguar të rrogës së tetorit.

 

Siç deklaroi Çakarovski dje për MIA-n, me këtë hap në të vërtetë realizohet paralajmërimi i tyre për ndërprerje të punës nëse deri më datën 25 të këtij muaji nuk u paguhet pjesa e dytë e rrogës së muajit të kaluar.

Personeli makinist dhe ekzekutiv në Hekurudhat e ndërpreu komunikacionin hekurudhor dhe ngarkues edhe më 1 nëntor, për shkak të pjesë së dytë të papaguar të rrogës së shtatorit. Pas pagesës, ditën në vijim e ndërprenë bllokadën, por kryesisë së ndërmarrjes hekurudhore i parashtruan vendim se nëse deri më datën 25 të muajit nuk u paguhet tërësisht rroga për muajin e kaluar, sërish do ta bojkotojnë punën nga ora 7:00 e ditës së nesërme.

Në vendim është cekur edhe kompensimi për shpenzime materiale të paguhet më së voni deri më datën 10 të muajit, si dhe se në të kundërtën, nuk do të punojnë tashmë nga dita në vijim.

Related posts

Shkolla më të mira me BDI në katër vitet e ardhëshme

Redaksia

Ambasadori i OSBE-së, Klemens Koja për vizitë në Gostivar

Z H

Nga 81 komuna, kryetare femra u zgjodhën vetëm 2

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More