Agjencia Zhurnal.mk.

Epilimi me laser – përgatitja

Heqja e qimeve me laser është metoda më moderne për heqjen e qimeve të përhershme. Rrezja e lazerit vepron në folikulën e qimeve dhe e shkatërron atë nga rrënja. Kjo parandalon rritjen e flokëve. Edhe pas trajtimit të parë vihet re një ndryshim, qimet u holluan deri në 30%. Pastaj vjen një gjeneratë e re e flokëve. Prandaj, mesatarisht nevojiten rreth 6 trajtime për të shkatërruar disa breza me radhë, gjë që lejon shkatërrimin e përhershëm të folikulit të qimeve.

 

Qimet e padëshiruara në fytyrë dhe trup janë një problem shumë i zakonshëm që mund të jetë zhgënjyes si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Prandaj, përpara se të vendosni për heqjen e qimeve me laser, duhet të informoheni për disa hapa të njëpasnjëshëm, si dhe për kohëzgjatjen e nevojshme të trajtimit për efektivitetin e plotë të tij.

Përgatitja për heqjen e qimeve me laser.

Në përgatitje është e nevojshme të konsultoheni me një dermatolog nga zyra ku do të kryhet trajtimi. Ju do të merrni përgjigje për të gjitha pyetjet në lidhje me trajtimin nga ai:

• si kryhet,
• sa herë dhe në çfarë distance kryhen trajtimet,
• nëse është e nevojshme, dermatologu do t’ju referojë për analiza shtesë si statusi hormonal,

Paralajmërimet vijojnë nëse:

• jeni alergjik ndaj diellit, nuk jeni kandidat i përshtatshëm për heqjen e qimeve me lazer,
• Për momentin nëse jeni në terapi me barna që mund të japin reaksion fotoalergjik, këshillohet që ta shtyni trajtimin me laser pas përfundimit të terapisë.

Në varësi të llojit të lazerit që përdoret në zyrën dermatologjike, ka rekomandime se sa lejohet ekspozimi në diell pas trajtimit me lazer. Laserët modernë të sotëm nuk e dëmtojnë lëkurën pas trajtimit, ndaj të nesërmen lejohet ekspozimi në diell.

Sigurisht, mos harroni t’i përmbaheni rekomandimit për të përdorur kozmetikë të përshtatshme mjekësore të rekomanduara nga një dermatovenerolog.

Arkivi Uriage – Farmaci ADN Annie Farm (annifarm.com.mk)

Rekomandimi i Farmacisë ADN ANNI PHARM për kujdesin e lëkurës para dhe pas epilimit me laser është kozmetika mjekësore URIAGE

Related posts

Ushqimet që ndihmojnë në qetësimin e stomakut pasi keni pirë shumë

D V

Si ta kompensoni vitaminën D në ditët e ftohta dhe të zymta të dimrit? Kjo është zgjidhja më e thjeshtë

D V

Vetëm 11 minuta aktivitet fizik në ditë mund t’ju ndihmojnë të jetoni më gjatë, thotë hulumtimi i ri

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More