Agjencia Zhurnal.mk.

Epilimi me laser – Kujdesi pas trajtimit

Pas përfundimit të trajtimit, i cili zakonisht zgjat nga 5 deri në 10 seanca, ose nga 4 deri në 6 javë, personi që ka kryer depilimin me laser, do t’ju japë udhëzime specifike se si të silleni apo si të kujdeseni për lëkurën.

Nuk ka efekte anësore, sepse koka e laserit ka ftohje aktive dhe mbron lëkurën nga çdo dëmtim i mundshëm. Mund të shfaqet skuqje ose ënjtje e vogël që është shumë e rrallë, me ç’rast rekomandohet hidratim intensiv i lëkurës me kozmetikë mjekësore. Ata do të tërhiqen pas disa ditësh me zgjedhjen e duhur të kozmetikës

Lazerët e tjerë që nuk kanë sistem ftohjeje janë në rrezik djegieje. Trajtimi me laser me diodë duhet të kryhet nga njerëz shumë profesionistë dhe të trajnuar, në mënyrë që të mos shfaqen efekte anësore.

Vetëm një specialist mund të arrijë rezultatin optimal duke marrë parasysh llojet individuale të lëkurës. Prandaj, duhet të zgjidhni me kujdes se ku do ta bëni këtë trajtim

UDHËZIMET PAS TRAJTIMIT

  1. Lëkura mund të jetë paksa e kuqe – zakonisht largohet shumë shpejt nëse trajtohet siç duhet.
  2. Ndalohet larja e sipërfaqes së lëkurës me ujë të ngrohtë menjëherë pas trajtimit.
  3. Vendet ku është kryer epilimi nuk duhet të ekspozohen në diell, dhomë me diell apo sauna për 2-3 javët e para. Nëse keni nevojë të dilni jashtë, përdorni një krem ​​mbrojtës të veçantë me një faktor mbrojtës jo më pak se 30
  4. Qimet e shkatërruara gradualisht do të dalin dhe do të bien gjatë 3 javëve të ardhshme.
  5. Nëse keni nevojë ndërmjet dy trajtimeve duhet të rruheni pa përdorimin e dyllit apo kremit depilues.

Heqja e qimeve me lazer është një mundësi e shkëlqyer për të zgjidhur këtë problem delikat. Procedura është absolutisht e sigurt, pa dhimbje dhe tregon rezultate të mira.

Dhe të mos harrojmë, pas këtij trajtimi duhet të përdorim kozmetikë të përshtatshme mjekësore të rekomanduara nga dermatovenerologu.

Rekomandimi i Farmacisë ADN ANNI PHARM për kujdesin e lëkurës pas epilimit me laser është kozmetika mjekësore URIAGE

Arkivi Uriage – Farmaci ADN Annie Farm (annifarm.com.mk)

Related posts

Zemra e parë artificiale

Xh M

Këto janë pjesët e trupit të cilat mund të zbulojnë sa jeni inteligjent: A jeni ndër të mençurit?

Lea Muslija

Pse po ju dridhen duart – disa dridhje janë krejtësisht të padëmshme, disa të tjera shumë serioze!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More