Agjencia Zhurnal.mk.

Epilimi laserik – Principi i punës

Qimet e padëshiruara në fytyrë dhe trup janë një problem shumë i zakonshëm si për femrat ashtu edhe për meshkujt.

 

Mjekësia moderne po thekson gjithnjë e më shumë heqjen e qimeve me laser si më të shëndetshme, më të sigurt dhe më efektive se metodat e tjera. Heqja e qimeve me lazer shkatërron gjëndrën e qimeve përmes nxehtësisë së energjisë së lazerit. Me këtë metodë folikulat shkatërrohen në pak sekonda.

Për këtë qëllim përdoren lloje të ndryshme lazerësh, por lazeri me diodë është më i rekomanduari.

Periudha më e rekomanduar për të filluar heqjen e qimeve me laser është të paktën dy vjet pas fillimit të menstruacioneve tuaja të para. Kjo nuk vlenë për meshkujt, por megjithatë rekomandohet të fillohet pas moshës 18 vjeç. I vetmi ndryshim tek meshkujt është se tek ata trajtimet mund të përsëriten shumë herë në krahasim me femrat, për shkak të efektit të hormoneve mashkullore në rritjen e flokëve.

Drita e lazerit synon folikulat e flokëve, gjë që eliminon ose pengon ndjeshëm rritjen e flokëve duke reduktuar dhe ndaluar ushqyerjen e flokëve përmes enëve të gjakut.

Sonda lazer lëshon dritë infra të kuqe në pulse, ajo ngroh rrënjën e flokëve. Ai kalon në pjesën e mesme të lëkurës dhe përthithet në pigmentin – melaninën, duke përshpejtuar kështu ngrohjen e rrënjës së flokëve dhe duke e shkatërruar atë. Pulsi i lazerit zgjat mjaftueshëm për të shkatërruar qimet. Sigurisht, ka ftohje aktive në kokën e lazerit, e cila nga ana tjetër mbron kërcin nga dëmtimi dhe largon dhimbjen.

Rezultati varet nga cilësia e flokëve, numri i folikulave të flokëve, metabolizmi i ndryshëm dhe niveli hormonal i çdo individi.

Kjo metodë mund të trajtojë të gjitha pjesët e lëkurës së fytyrës dhe trupit, përveç zonës së syve.

Dhe të mos harrojmë, gjatë këtij trajtimi duhet të përdorim kozmetikë të përshtatshme mjekësore të rekomanduara nga dermatovenerologu.

Rekomandimi i Farmacisë DNA ANNI PHARM për kujdesin e lëkurës para dhe pas depilimit me laser është kozmetika mjekësore URIAGE Uriage Archives – Farmaci DNA Annie Farm (annifarm.com.mk)

Vazhdojmë të mërkurën e ardhshme me një blog të ri mbi temën: Heqja e qimeve me lazer – Kursi i trajtimit

Related posts

Gazsjellës mes Maqedonisë dhe Greqisë

D V

Partia e Selës: Zgjedhjet lokale duhet të mbahen më 17 tetor

D V

Zgjedhjet Lokale 2021, AP dhe PP do të monitorojnë procesin zgjedhor

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More