Agjencia Zhurnal.mk.

Emri i ri “RMV”, nis shtypja e pasaportave të reja

Shkup, 5 korrik – Prej sot nis shtypja e pasaprotave me emrin kushtetues të shtetit. Qytetarët që do të aplikojnë për marrje të tyre, në to dë figurojë emir i ri Republika e Maqedonisë së Veriut.

 

Bazuar në ligjin për zabtimin e marrëveshjes së Prespës të nënshkuar mes Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë, të gjithë qytetarët deri në shkurt të vitit 2024 do të duhet të ndryshojnë të gjitha dokumentet personale pavarësisht periudha e vlefshmërisë së tyre.

E ky ndërim i dokumenteve do të paguhet nga vetë qytetarët. Këto të fundit që ishin sot për të aplikuar për tu pajisuar me dokumente u ankuan për vonesa të sistemit.

“Nuk funksionon fare sistemi, për procedure të rregullt të nxjerjes së dokumentave na thonë të presim ¾ muaj ndërsa me procrudë të shpejt që duhe të paguajmë 100 euro bëhet shpejt për ¾ ditë”.

“Pres që nga muaji maj për marrje të lejes për voizitje, tani më thanë që është gati” – thanë disa nga qytetarët e intervistuar.

Nga MPB theksojnë se përpos pasaportave janë në përgatitje të të gjitha dokumenteve, të cilat do të harmonizohen me Kushtetutën, në pjesën e emrit të ri kushtetues.

“Qytetarët që do të forgorafohen sot për mjete të udhëtimit do të pajisen me dokumente me emrin e ri Republika e Maqedonisë së Veriut, siç e dini ajo është detyrim në bazë të mrrëveshjes së Prespës, ka kaluar edhe në Kuvend dhe ashtu që nga sot fillon implemtimi i kësaj mase” – tha Toni Angellovski nga MPB.

Zhvendosja e të dhënave në sistemin e ri të azhurnuar, shkaktoi edhe ndërpreje për ditë me rradhë të punës në sektorin për dhënie të dokumenteve personale.

Related posts

Moraçanin: Rryma elektrike duhet të jetë më e shtrenjtë

D V

A do vazhdojë qeverisja LSDM-BDI? Izet Mexhiti: PSE JO?

I Z

Panovski: Dozë të tretë duhet të pranojnë të rivaksinuarit në shkurt dhe mars

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More