Agjencia Zhurnal.mk.

Ekspozitë virtuale në Ambasadën e SHBA-së për udhëtim ndër 245 vite histori amerikane

Shkup, 1 korrik – Roli i artit në përshkrimin e historisë është në fokusin e ekspozitës të organizuar mbrëmë në Ambasadën amerikane në prag të 4 korrikut – Ditës së pavarësisë së SHBA, me çka shënohet “245 vjet nga udhëtimi i Amerikës”.

 

Ambasadorja amerikane Kejt Mari Bërnz, në prani të kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi dhe përfaqësuesit e institucioneve nga fusha e kulturës dhe artit, artistë dhe të ftuar të tjerë, theksoi se ekspozita virtuale “Nata e muzeut” është një përpjekje për të mbajtur një ngjarje të veçantë në një pandemi. prania fizike, e cila do të tregojë se drita po afron në fund të tunelit, pas së cilës ne vazhdojmë rrugën përpara.

“Arti na jep kontekst dhe perspektivë, duke na kujtuar kohërat kur kemi kapërcyer sfidat dhe kemi përballuar kriza që dukeshin të mëdha, gati të pakapërcyeshme në atë kohë. Kjo ekspozitë kronikon Luftën tonë të Pavarësisë dhe lindjen e demokracisë sonë. Na çon përmes zgjerimit tonë në perëndim, në ditët e errëta të Luftës sonë Civile, në shekullin e 20-të me të gjitha trazirat e dy luftërave botërore dhe Depresionit të Madh. Na çon përmes Luftës së Ftohtë dhe shkatërrimit të saj, në tragjedinë e 11 shtatorit, deri në të tashmen. Ky art e tregon Amerikën ashtu siç është – një demokraci përfaqësuese në zhvillim të vazhdueshëm me të gjitha bukuritë dhe të metat e saj. E jep esencën e asaj se kush jemi – një komb i ndërtuar mbi një sërë idealesh që i kanë rezistuar kohës për 245 vitet e fundit, i cili vazhdon të luftojë për një bashkim edhe më të mirë”, tha Bërnz.

Me shfrytëzimin e teknologjisë inovative, u prezantuan vepra të cilat I takojnë koleksionit të Muzeut “Smitsonian”, që përfaqësojnë periudha kyçe në historinë kombëtare amerikane.

Ambasada për shkak të pandemisë me kovid, këtë vit si dhe vitin e kaluar – do të shënojë Ditën e Pavarësisë me një ngjarje virtuale në vetë festën – 4 korrik, e cila do të transmetohet drejtpërdrejt në faqen e Fejsbukut të Ambasadës.

Related posts

Pjesë të Gjorçe Petrovit dhe Karposhit nesër pa rrymë

D V

Defekt i madh e la Dibrën pa ujë

D V

Bullgarët zgjedhin parlamentin e ri mes shqetësimeve për shkallën e korrupsionit

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More